Σουφλέ τυριών με ψωμί του τοστ: Ένα πανεύκολο και λαχταριστό πιάτο!

24/02/2026 | 11:11

Το σουφλέ με τυριά και αλλαντικά μπορείς να το φτιάξεις με λίγα και απλά υλικά που έχεις στο σπίτι και είναι μια εύκολη και νόστμη παραλλαγή του κλασσικού σουφλέ τυριών με ψωμί του τοστ.

Γίνεται πανεύκολα και γρήγορα και είναι ιδανικό για γεύμα που μπορείς να το ετοιμάσεις με απλά υλικά.

Υλικά (4-5 μερίδες)

16 φέτες ψωμί για τοστ ( την ψίχα)
500 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
5-6 φέτες μπέικον
3 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
Βούτυρο λιωμένο + λίγο για την επιφάνεια του σουφλέ
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε μια στρώση με φέτες ψωμί του τοστ και αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και το μπέικον. Βάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση φέτες ψωμί του τοστ.

Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με το μείγμα το ψωμί και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να μουσκέψει καλά.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο τυρί τριμμένο, ρίχνουμε μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου, στους 180C, για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του.

Έτοιμο! Καλή όρεξη!

Bovary.gr

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)