Sky News: Η Βρετανία είχε εξετάσει να μπλοκάρει την άδεια εξαγωγής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

28/11/2023 | 12:08

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Βρετανία έχουν συζητήσει νομικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να μπλοκάρουν οποιαδήποτε εξαγωγή των Γλυπτών του Παρθενών, γράφει το Sky News, την ώρα που προκαλεί πολλά σχόλια το γεγονός ότι η Ντάουνινγκ Στριτ ακύρωσε συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να συναντηθεί με τον Ρίσι Σουνάκ στο Λονδίνο την Τρίτη το πρωί, αλλά η συνάντηση ακυρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Κάποια στιγμή, αναφέρει το δημοσίευμα, η βρετανική κυβέρνηση συζήτησε την πιθανότητα να μπλοκάρει την άδεια εξαγωγής που ορισμένοι πιστεύουν ότι θα απαιτούνταν για να σταλούν στην Ελλάδα τα Γλυπτά.

Το σχέδιο για προσωρινό δανεισμό προωθείται από τον Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου και πρώην καγκελάριο των Τόρις.

Ανώτερος αξιωματούχος των Συντηρητικών δήλωσε ότι ο Όσμπορν καταρτίζει μια «άθλια συμφωνία», προσθέτοντας ότι «πρέπει να φύγει».

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται