Σκουτέλης : Σήμερα ή αύριο η απόφαση της Ελλάδας για το εμβόλιο της AstraZeneca

08/04/2021 | 10:54

 

 

Σήμερα ή το πολύ αύριο θα ανακοινωθεί η γραμμή που θα ακολουθήσει η χώρα μας σχετικά με εμβόλιο της AstraZeneca, μετά και τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων., δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Θανάσης Σκουτέλης, μιλώντας στον Antenna.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έκανε λόγο για πιθανή συσχέτιση των περιστατικών που προκάλεσαν ανησυχία με το εμβόλιο της AstraZeneca και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα περίεργο σύνδρομο, που εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες κάτω των 60 ετών.

Όπως είπε ο κ. Σκουτέλης, είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις για το εμβόλιο της AstrZeneca μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, καθώς είναι διαφορετικά τόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα, όσο και οι ανάγκες κάθε χώρας.

Ο λοιμωξιολόγος ξεκαθάρισε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν κατά χιλιάδες φορές από τους κινδύνους των πιθανών παρενεργειών.

https://www.in.gr/

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Πάτρα: Περιπετειώδης σύλληψη 35χρονου για ενδοοικογενειακό επεισόδιο – Επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο