Σκουρλέτης: Χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό

07/02/2020 | 08:07

 

Ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η συνάντηση για το μεταναστευτικό με τον αρμόδιο υπουργό αποτέλεσε πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι “όλοι αντιλαμβανόμαστε, βλέποντας τι έχει συμβεί τα τελευταία 24ωρα στη Μόρια, στη Λέσβο, ότι έχουμε φτάσει σε καταστάσεις, οι οποίες είναι άκρως επικίνδυνες και χρειάζεται μια διαφορετική αντιμετώπιση”.

Σε ό,τι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας σημείωσε ότι “είχε αφήσει σε εκκρεμότητα η κυβέρνηση Σαμαρά τον νόμο Κατσέλη, που είχε λήξει”, τον οποίο παράτεινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ “από τον Απρίλιο και μετά, δυστυχώς δεν θα υπάρχει, μετά από πάρα πολλά χρόνια, προστασία της πρώτης κατοικίας”.

Για τα εσωκομματικά, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε προβληματισμό “άν το δημοψήφισμα είναι σκόπιμο να γίνει ένα μήνα πριν το συνέδριο που, ως το κατεξοχήν ανώτατο όργανο, θα ασχοληθεί και με τέτοια ζητήματα”, ενώ σημειώσε ότι η διεύρυνση είναι ένα “πολιτικό γεγονός” που υπάρχει η βούληση “να αποτυπωθεί και στη δομή, στη λειτουργία, στη συγκρότηση του κόμματος”.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της