Σκάνδαλο στην Ιταλία: Διαιτητής είχε οργανώσει κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού

31/10/2025 | 06:32

Στην Ιταλία έχει ξεσπάσει σκάνδαλο με το διαιτητή Λουίτζι Κατανόσο και τέσσερα ακόμα άτομα να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση παράνομου στοιχηματισμού γύρω από το ποδόσφαιρο.

Ο Ιταλός διαιτητής σφύριζε σε αγώνες νεανικών κατηγοριών και της Serie C και όπως φαίνεται δωροδοκούσε συναδέλφους του με ποσά έως και 10.000 ευρώ για να επηρεάζουν τα αποτελέσματα των αγώνων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η Αρχή Τελωνείων και Μονοπωλίων είδε περίεργη ροή στοιχημάτων σε αγώνα της Primavera και άμεσα ειδοποίησε την Εισαγγελεία.

Στο κύκλωμα φαίνεται πως συμμετείχαν και δύο επιχειρηματίες από την Τοσκάνη, που ήταν ιδιοκτήτες πρακτορείου στοιχημάτων. Αυτοί χρηματοδοτούσαν τον Κατανόσο και αυτός οργάνωνε τους αγώνες που θα επηρέαζαν οι συνάδελφοί του. Ο στόχος ήταν το κύκλωμα να ασχοληθεί και με μεγαλύτερες κατηγορίες, όπου θα υπήρχε και περισσότερο κέρδος, όμως η ιταλική αστυνομία τους πρόλαβε και το κύκλωμα εξαρθρώθηκε.

Από την Ανθούπολη ο 46χρονος με το “καζίνο”! Από ποιους Πατρινούς επιχειρηματίες άρπαξε 270.000 ευρώ

Πάτρα: Μεγάλη ποσότητα χασίς σε σπίτι γνωστού επαγγελματία – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί, πώς σχετίζεται με τις προ ημερών έρευνες για ναρκωτικά και όπλα

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Προηγείται ο Αντώνης Κουνάβης για την προεδρία στην ΔΕΕΠ Αχαΐας

Οριακή νίκη Κατσιγιάννη στην προεδρία της ΔΕΕΠ Αχαΐας – Ένσταση από Κουνάβη για επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην περιοχή Θεριανού με δύο νταλίκες – Ένας τραυματίας – Διακοπή κυκλοφορίας ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Ένας τραυματίας

Πάτρα – Βιασμός 12χρονης: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος

ΝΔ – Εκλογή νέων οργάνων: Σε εξέλιξη η διαδικασία – Δείτε τα εκλογικά κέντρα – Ρεκόρ συμμετοχής στην Αχαΐα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ