Σία Αναγνωστοπούλου: Προσλήψεις 13.000 εκπαιδευτικών έως τον Ιούνιο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο εθνικός διάλογος για την παιδεία, όπως επεσήμανε το βράδυ του Σαββάτου από την Κρήτη η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα Χανιά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε: «Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Όπως ξέρετε έχουμε εγκαινιάσει τον εθνικό και κοινωνικό διάλογο, έχουν αποτυπωθεί πάρα πολλά θέματα, συμμετέχει η εκπαίδευση από τη βάση και σε λίγο διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις και αλλαγές, πιο μικρές στην αρχή, μεγαλύτερες στη συνέχεια. Οι μεγάλες αλλαγές στην παιδεία χρειάζονται και χρήματα».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το σχεδιασμό του υπουργείου για προσλήψεις στην εκπαίδευση δήλωσε: «Οι προσλήψεις στην παιδεία δεν είναι απλά στόχος. Είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις αλλαγές. Το προσπαθούμε, ήδη ξεκινήσαμε προσλήψεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τώρα προσπαθούμε, και νομίζω ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε κατορθώσει, να προσλάβουμε τουλάχιστον 13.000 νέους εκπαιδευτικούς».

Τι λένε τα ζώδια σήμερα Τετάρτη 28 Μαΐου 2025:

Ανακοινώθηκε το cast της σειράς «Χάρι Πότερ» – Ποιοι θα αναλάβουν τους Χάρι, Ερμιόνη και Ρον

Συνεδριάζει στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό 

Κριστιάνο Ρονάλντο: Όλοι ψάχνουν την επόμενη ομάδα του

48ωρη κακοκαιρία-εξπρές – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Δείτε πόσα κιλά πρέπει να έχει η γάτα σας

Οκτώ τροφές που «σκοτώνουν» το τσιμπολόγημα

Eurovision 2025: Πόσα ήταν φέτος τα κέρδη της ΕΡΤ – Η χρηματική ζημιά με τη Μαρίνα Σάττι