Σία Αναγνωστοπούλου: Οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους προς τις Σχολικές Επιτροπές

Με αφορμή την επιστολή του Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Πατρέων, κου Ανδρέα Αθανασόπουλου, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας στις 29/1/2016 και απευθύνεται στον Υπουργό Παιδείας, κο Φίλη, αποκαθιστούμε την αλήθεια και  σας γνωστοποιούμε ότι:

Σύμφωνα με το υπ.αρ. πρωτ. 606/83/56340/22-12-2015 έγγραφο του  Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), μέχρι σήμερα έχει εξοφληθεί το 100% της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών ανά την επικράτεια για το Σχ. Έτος 2014-15.

Ταυτόχρονα καταβλήθηκε η προκαταβολή της 1ης δόσης της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών για το Σχ. Έτος 2015-16, που ανέρχεται σε ποσοστό 40%  του συνολικού ποσού.

Οι παραπάνω ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύουν ότι για πρώτη φορά υλοποιήθηκαν άμεσα  οι διαδικασίες.

Όσον αφορά στο καθεστώς πρόσληψης των καθαριστριών, παραπέμπουμε τον κο Αθανασόπουλο στην απάντηση του Υπουργού Εργασίας,  κου Κατρούγκαλου, που κατατέθηκε ύστερα από ερώτημα με αρ. 1923/14-12-2015 (http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovou…) προκειμένου να ενημερωθεί πληρέστερα. Ωστόσο θα του προτείναμε να διερευνήσει πότε και με απόφαση ποιών  εξαιρέθηκαν οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων από την κατηγορία των  βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.

Τέλος, για το θέμα της μείωσης κατά 10% των αποδοχών των καθαριστριών, διαβεβαιώνουμε τον κο Αθανασόπουλο ότι αποτελεί βασικό μέλημα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ