Σία Αναγνωστοπούλου: Ντροπιαστική τροπολογία

22/10/2025 | 07:44

Σε ανάρτησή της η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριατεράς Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε:

H ομιλία μου για τη ντροπιαστική, διχαστική και τιμωρητική τροπολογία για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η δημοκρατία είναι αυτή η οποία βασίζεται σε μια θεμελιώδη αρχή του Συντάγματος: ο Λαός είναι το θεμέλιο της εξουσίας. Λαϊκή Κυριαρχία.

Τα ξέχασε αυτά αυτή η ΝΔ.

Αυτή η ΝΔ είναι επικίνδυνη, είναι απειλητική για τη Δημοκρατία του τόπου.

Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, δεν αποκόβει -όπως θέλησε ο κ. πρωθυπουργός- τη Βουλή από το φυσικό, πολιτικό, ιστορικό της χώρο που είναι το “έξω” της. Γιατί το “μέσα” της Βουλής, δεν υπάρχει χωρίς τη διαρκή συνομιλία με το απέξω. Αυτό είναι η λαϊκή κυριαρχία.

Ο Πάνος Ρούτσι ανανέωσε, επικαιροποίησε την ιστορία του χώρου εκτός Βουλής. ένωσε το νήμα των μεγάλων λαϊκών διεκδικήσεων. Ένας άνθρωπος που κάθισε στις όχθες της πλατείας του Συντάγματος που εφάπτεται με τον δρόμο και εκεί με το σώμα του, διεκδίκησε συμβολικά και υλικά αυτό που διεκδίκησε ο λαός πέρσι τον Φεβρουάριο με την υλικότητα, με την παρουσία του όταν ένα εκατομμύριο κόσμος ήταν στον δρόμο. Αυτό φοβήθηκε η κυβέρνηση, αυτό θέλησε να τιμωρήσει και να εκδικηθεί.

Τα ονόματα των δολοφονημένων παιδιών στα Τέμπη, εκεί, συνομιλούν πάρα πολύ αρμονικά με τα ονόματα των άλλων νεκρών παιδιών, των στρατιωτών του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο λαός ξέρει -εκτός από τους φασίστες, τους ακροδεξιούς, τους νεοφιλεύθερους συντηρητικούς- να τιμάει τα παιδιά του και όταν είναι ζωντανά και όταν κοιμούνται τον αιώνιο ύπνο.

Με “τσαντίρια” δεν ήταν ποτέ οι δωσίλογοι που μοστράρανε την ελληνική σημαία, ήταν οι άνθρωποι που έκαναν αντίσταση στα βουνά. Με “τσαντίρια” ήταν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Με “τσαντίρια” ήταν οι εξόριστοι στα Μακρονήσια. Με “τσαντίρια” είναι οι πρόσφυγες που έρχονται τώρα. Με “τσαντίρι” ήταν ένας άνθρωπος , ο Πάνος Ρούτσι , που με το σώμα του είπε αυτό που διεκδικεί ο λαός διαχρονικά: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Πάτρα-Μέτρα για το κυκλοφοριακό: Μονοδρομήσεις σε Ακρωτηρίου και Γ. Παπανδρέου – Mini bus στο ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο Δήμος

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση

Οι Πατρινοί αποχαιρετούν στο διαδίκτυο τον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα που “έφυγε” στα 55 του

Αχαΐα: Εκατοντάδες στην κηδεία του Γιάννη Πανίτσα! Το συγκινητικό βίντεο

Αχαΐα: Γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές – Κατανάλωσε χάπια και μετά έπεσε από παράθυρο νοσοκομείου!

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους και τον έσπασαν στο ξύλο