Σία Αναγνωστοπούλου: Άμεση και πλήρη στελέχωση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου

Η βουλευτής  Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου καταθέτει ως αναφορά την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας ,  μέσω της οποίας απαιτούν την άμεση και πλήρη στελέχωση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου νοσοκομείου με  μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αλλά και των Κέντρων ψυχικής υγείας και υγιεινής ώστε να μπορούν να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ψυχικής υγείας, αλλά και τη στέγαση της παιδοψυχιατρικής κλινικής στον κτιριακό όγκο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση , η παιδοψυχιατρκή κλινική του Καραμανδάνειου νοσοκομείου αποτελεί τη μοναδική κλινική σε όλη τη Δυτική Ελλάδα καλύπτοντας υγειονομικές υπηρεσίες σε ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού. Έως τώρα, λειτουργούσε με πέντε παιδοψυχιάτρους, εκ των οποίων μόνο η μία ανήκε στο οργανόγραμμα της κλινικής με τις λοιπές τέσσερις μετακινημένες από άλλες ψυχιατρικές δομές. Ωστόσο, η κλινική έχει απομείνει μόνο με δύο παιδοψυχιάτρους ωθώντας τες σε υπερεφημέρευση ( 10 εφημερίες) λόγω διορισμού  μιας παιδοψυχιάτρου σε άλλο νοσοκομείο. Όλα αυτά προστίθενται και στο χρόνιο ζήτημα με τη στέγαση της παιδοψυχιατρικής κλινικής εκτός του κτιριακού συγκροτήματος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, γεγονός που δυσχεραίνει και καθιστά επισφαλή την παιδιατρική εκτίμηση των ασθενών.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της ανακοίνωσης, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

 

 Η Καταθέτουσα Βουλευτής

Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πέθανε ξαφνικά η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Πάτρα: Τροχαίο με τραυματισμό στην Παραλία – Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο (ΦΩΤΟ)