Η Βουλευτής Αχαΐας , Σία Αναγνωστοπούλου, κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιστολή του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας , σύμφωνα με την οποία ζητά την άμεση αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν προκειμένου να υλοποιηθούν έργα κοινής ωφέλειας, τον σεβασμό στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και την έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς της. Και συγκεκριμένα, την άμεση και πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση. Επιπροσθέτως, είναι επιβεβλημένο οι εταιρείες κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Πύργου, ανταποδοτικά και άμεσα, να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου μας, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
Σύμφωνα με την επιστολή, η λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου φαίνεται πως δεν έχει αποσυμφορήσει στον αναμενόμενο βαθμό το τοπικό δίκτυο, καθώς το υψηλό κόστος των διοδίων (Καμίνια) οδηγεί βαρέα οχήματα και φορτηγά στην παλαιά εθνική οδό και στο ήδη επιβαρυμένο τοπικό οδικό δίκτυο. Η αυξημένη αυτή κυκλοφορία επιτείνει περαιτέρω την επιβάρυνση της οδοποιίας. Επίσης η περιοχή το καλοκαίρι επλήγη από μία μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά, που επιβάρυνε περαιτέρω το οδικό δίκτυο από φαινόμενα καθιζήσεων και φθορών λόγω των μεταπυρικών συνθηκών. Παράλληλα, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει επιδεινωθεί περαιτέρω, αφενός εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων που έχουν προκαλέσει καθιζήσεις σε αρκετούς δρόμους και αφετέρου λόγω κατολισθητικών φαινομένων.
Η Βουλευτής ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υλοποιηθεί η αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα κοινής ωφέλειας, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση.
