Η Γαλλία πλήττεται από έντονες καιρικές συνθήκες, με χιόνια, παγετό και πλημμύρες να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές, μεταδίδει το BFMTV.
Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, η περιοχή του Hérault παραμένει σε καθεστώς κόκκινου συναγερμού για πλημμύρες.
Οι περιοχές Tarn και Aveyron βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό για χιόνι και πάγο, καθώς και για πλημμύρες. Όπως αναφέρει η Μετεωρολογική Υπηρεσίας της Γαλλίας (Météo-France), «Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί με την αυγή».
These scenes show flooding this afternoon after the Lez River overflowed in Montpellier, in the Hérault Department of the Occitanie region, southern France. pic.twitter.com/yGFzTsgsrX
— Weather Monitor (@WeatherMonitors) December 22, 2025
Ο πορτοκαλί συναγερμός για χιόνι και πάγο αναμενόταν να αρθεί στις 10:00 π.μ. στο Aveyron και το μεσημέρι στο Tarn.
Τέλος, στο Lozère, η τρίτη περιοχή υπό πορτοκαλί συναγερμό, έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για πλημμύρες.
Στην περιοχή του Μονπελιέ, καταγράφηκαν από 90 έως 120 χιλιοστά βροχής, στο ανατολικό μέρος του Hérault τις τελευταίες 24 ώρες. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Μονπελιέ στο X: «Σε μία εβδομάδα, έχουν πέσει 360 χιλιοστά βροχής, ισοδύναμο με το ήμισυ της ετήσιας βροχόπτωσης».
Στην περιοχή του Μονπελιέ, καταγράφηκαν έως και 150 χιλιοστά βροχής σε διάστημα 24 ωρών.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vigicrues, τα επίπεδα του ποταμού Hérault «αναμένεται να παραμείνουν υψηλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας» της Τρίτης.
«Σημαντικές και καταστροφικές πλημμύρες αναμένονται σήμερα», προσθέτει.
