Σεισμός 6,7 βαθμών στα ανοιχτά των Μολούκων

14/07/2025 | 12:26

Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου, στα ανοιχτά των νήσων Τανιμπάρ, ένα σύμπλεγμα νησιών στην Ινδονησία, που ανήκουν στην επαρχία των Νήσων Μολούκων, ανακοίνωσε η γεωφυσική υπηρεσία της χώρας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 98 χιλιόμετρα.

Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:49 μ.μ. (τοπική ώρα), σε βάθος 80 χιλιομέτρων, περίπου 177 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Τουάλ στην επαρχία Ανατολικού Μαλούκου, ενώ το γερμανικό Κέντρο Ερευνών Γεωεπιστημών (GFZ) έκανε λόγο για 6,8 βαθμούς και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Και το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού δήλωσε ότι δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι.

Δεν αναφέρθηκαν άμεσα ζημιές ή τραυματισμοί. Το απέραντο ινδονησιακό αρχιπέλαγος βιώνει συχνούς σεισμούς λόγω της θέσης του στο «Δακτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού, ένα τόξο έντονης σεισμικής δραστηριότητας όπου συγκρούονται τεκτονικές πλάκες και εκτείνεται από την Ιαπωνία έως τη Νοτιοανατολική Ασία και σε όλη τη λεκάνη του Ειρηνικού.

Ένας σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών που έπληξε το Σουλαουέζι τον Ιανουάριο του 2021 σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους και άφησε χιλιάδες άστεγους.

Το 2018, ένας σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών και το επακόλουθο τσουνάμι στο Παλού, επίσης στο Σουλαουέζι, σκότωσαν περισσότερους από 2.200 ανθρώπους.

Cheesecake μήλου
08/01/2026 | 09:14

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ

Πάτρα: Επτά οι δράστες της φονικής επίθεσης στο “Αβαντάζ”