Σε συναγερμό οι Αρχές στην Ηλεία από την υπερχείλιση του Αλφειού (ΦΩΤΟ)

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS – Ρεπορτάζ Απόστολος Βουλδής

Η μεγάλη άνοδος της στάθμης του ποταμού Αλφειού στην Ηλεία έχει θέσει σε συναγερμό τις Αρχές στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις συνθέτουν την εικόνα που επικρατεί σε όλη την παραποτάμια ζώνη, με τεράστιες εκτάσεις από ελαιώνες και εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, νεράντζια) να έχουν μετατραπεί σε λίμνες. 

Η κατάσταση παρακολουθείται για την επέκταση των ζημιών και σε άλλες καλλιέργειες, αλλά και σε υποδομές. Η κύρια ανησυχία στρέφεται στα ύδατα που κατεβαίνουν από την περιοχή της Αρκαδίας, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η στάθμη του ποταμού παρουσιάζει αισθητή άνοδο, με εντονότερη πίεση στο τμήμα από τον Λάδωνα και νοτιότερα.

Οι αρμόδιοι θα επιτηρούν την στάθμη του ποταμού διαρκώς, ενώ τυχόν επιπλέον παρεμβάσεις θα αποφασίζονται με βάση τις μεταβολές στη στάθμη και την πορεία των καιρικών φαινομένων, με στόχο την προστασία των περιοχών που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού.

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Κι άλλο σοβαρό τροχαίο – Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στη Γλαύκου και Ακρωτηρίου – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)