Σε «έκτακτη ανάγκη» η Αττική και το Μεγανήσι Λευκάδας για τη λειψυδρία – Η εισήγηση της ΡΑΑΕΥ

Μετά την Πάτμο και τη Λέρο, όπως όλα δείχνουν μπαίνει και η Αττική στο «χορό» των μέτρων για τη λειψυδρία, με την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων να εισηγείται θετικά, το απόγευμα της Πέμπτης (27/11/25) για την κήρυξη καθεστώτος κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Αττική, καθώς και στο Μεγανήσι Λευκάδας.

Η θετική εισήγηση της ΡΑΑΕΥ, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για το θέμα της λειψυδρίας, για την κήρυξη καθεστώτος κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Αττική, καθώς και στο Μεγανήσι Λευκάδας, έρχεται σε συνέχεια των αντίστοιχων αποφάσεων για τη Λέρο και την Πάτμο, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη νερού.

Το αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή της Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της λειψυδρίας είχε σταλεί από την ΕΥΔΑΠ στα τέλη Οκτωβρίου, για να τεκμηριώσει την ανάγκη έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και τα όσα είπε ο ίδιος ο υπουργός, Σταύρος Παπασταύρου το βράδυ της Τετάρτης (26/11/25) «το θέμα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική, δε σημαίνει έκτακτα μέτρα για τους πολίτες. Τι σημαίνει; Επιτάχυνση διαδικασιών, μελετών και ολοκλήρωση έργων».

«Υπάρχουν για παράδειγμα περιοχές (Πάτμος, Λέρος) που η κήρυξη αυτή επιτρέπει στα νησιά αυτά να μπορέσουν να κάνουν έργα που με διαφορετική διαδικασία δε θα μπορούσαν στον ίδιο χρόνο».

«Δε θα υπάρχει άμεσο ή έμμεσο μέτρο για τους πολίτες» τόνισε ο υπουργός.

newsit.gr

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε