Σε δημοπρασία το “άγιο δισκοπότηρο” των Beatles

01/03/2016 | 00:00

Ένας εξαιρετικά σπάνιος δίσκος των Beatles ο οποίος ηχογραφήθηκε το 1962, πριν ακόμη το συγκρότημα γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, αναμένεται σύντομα να δημοπρατηθεί στο Λονδίνο. 

Ο συγκεκριμένος δίσκος των οποίο οι ειδικοί τόσο της μουσικής όσο και των παλιών αντικειμένων αποκαλούν στα βρετανικά μέσα «άγιο δισκοπότηρο της μουσικής» είναι πιθανό να ξεπεράσει τις 10.000 λίρες. 

Ο συγκεκριμένος δίσκος περιέχει δύο μόλις κομμάτια του συγκροτήματος, στη μία πλευρά το Hello Little Girl, το οποίο υπογράφει ο Τζών Λένον και στη δεύτερη πλευρά το «til there was you» από τον Paul McCartney. Ο δίσκος βρισκόταν για περισσότερα από 50 χρόνια σε ένα από τα διαμερίσματα του Les Maguire, διάσημου σαξοφωνίστα του συγκροτήματος Gerry & the Pacemakers και όπως τόνισε ο ίδιος του τον είχε κάνει δώρο ο μάνατζερ των σκαθαριών Brian Epstein. 

Ο Les Maguire σε δηλώσεις του στα βρετανικά μέσα υπογράμμισε πως ο δίσκος είναι σε άριστη κατάσταση και μόλις πρόσφατα τον βρήκε όταν μετακόμισε κάποια προσωπικά του αντικείμενα. Ο ίδιος σημείωσε επίσης πως αποφάσισε να τον δωρίσει στην εγγονή του η οποία σκοπεύει να μαζέψει αρκετά χρήματα ώστε να αγοράσει ένα δικό της διαμέρισμα. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος δίσκος είναι πιθανότατα μοναδικό κομμάτι ηχογράφησης. 

Πάτρα: Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε δασική έκταση κοντά στο Σούλι (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ένας από τους κορυφαίους Αχαιούς αθλητές είναι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στην Πλαζ

Nέα απόφαση: Ποιες περιοχές της Πάτρας και της Δυτ. Αχαΐας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – ΛΙΣΤΑ

Σύλληψη 22χρονου για βιασμό 66χρονης σε χωριό της Ηλείας! Τι φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς

Πάτρα: Κάθονταν στην αυλή και τους έπεσε στο κεφάλι ένα δένδρο – Τρεις τραυματίες

Δυτ. Ελλάδα: Νεκρός βρέθηκε 37χρονος που αναζητούνταν – Τι “δείχνουν” τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: Στη φυλακή ο 25χρονος και ο 21χρονος για την φωτιά στο Γηροκομείο

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πλαζ