Σε άνοδο η αγορά κατοικίας στα νησιά κοντά στην Αθήνα

01/09/2025 | 06:37

Aνερχόμενη η Κύθνος, σταθερή αξία η Ανδρος, πιο προσιτή η Αίγινα, πιο ελκυστικές επιλογές για τα πιο ιδιαίτερα κοινά η Υδρα και οι Σπέτσες, με σημαντική επενδυτική δυναμική η Κέα.

Τα νησιά που είναι πιο εύκολα προσβάσιμα στην Αθήνα έχουν πλέον το δικό τους, αυξανόμενο μερίδιο στην αγορά εξοχικής κατοικίας τόσο από το εγχώριο κοινό όσο και -περισσότερο- από το ξένο που, πέραν των Κυκλάδων, της Κρήτης, της Ρόδου και των προορισμών του Ιονίου, γνωρίζει πλέον περισσότερο τους πιο κοντινούς προορισμούς στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ακριβώς μάλιστα η τουριστική άνοδος της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, η οποία συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά, καθιστά ακόμη πιο ελκυστικά τα νησιά που βρίσκονται πιο κοντά στην πόλη, πέραν φυσικά και του δεδομένου ότι σε σχέση με τους καθιερωμένους και πιο γνωστούς προορισμούς στις Κυκλάδες προσφέρουν κι άλλη γκάμα επιλογών ως προς τις τιμές πώλησης.

newmoney

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Από την Πάτρα η 19χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κορινθία – Δεύτερο χτύπημα για την οικογένεια

Έγκυος 15 ημερών φέρεται πως ήταν η 18χρονη που σκοτώθηκε στο τροχαίο στην Κόρινθο – Ζούσε στην Πάτρα με τον 17χρονο