Σχέδια για τουριστικό χωριό στη Σκιάθο

02/01/2016 | 14:29

Ενα νέο τουριστικό χωριό, το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, σχεδιάζεται στη θέση όπου βρίσκεται το Ξενία στη Σκιάθο…

Η επένδυση για την επαναλειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που παραμένει κλειστό 15 χρόνια, θα υλοποιηθεί από την εταιρεία ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε. Ειδικού Σκοπού Τουριστικής Αξιοποίησης Ξενία Σκιάθου, η οποία ελέγχεται από την TE.NΑ. ΑΤΕΒΕ, κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την Πτολεμαΐδα.

Το συγκρότημα περιήλθε στην ιδιοκτησία της TE.NA. από το ΤΑΙΠΕΔ έναντι 2,6 εκατ. ευρώ, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία. Ηδη ο Δήμος Σκιάθου γνωμοδότησε θετικά, σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη δημιουργία του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού, με τον εκσυγχρονισμό του Ξενία και την ανάπτυξη περιορισμένου αριθμού παραθεριστικών κατοικιών. Για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου αγοράσθηκε και όμορη έκταση του περιβάλλοντος χώρου του Ξενία.

Στο μεταξύ, πρόοδος επετεύχθη για άλλη μία σημαντική τουριστική επένδυση, η οποία πρόκειται να υλοποιηθεί στην Ίο. Πρόκειται για το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 5 αστέρων που σχεδιάζει στο νησί η εταιρεία 105 Α.Ε. Με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων παραχωρήθηκε το δικαίωμα χρήσης χώρου αιγιαλού παραλίας και θαλάσσιου χώρου για την εκτέλεση του έργου. Για το πρώτο έτος της πενταετίας εκτέλεσης του έργου το αντάλλαγμα παραχώρησης καθορίστηκε σε 154.415 ευρώ, ενώ για τα επόμενα έτη το αντάλλαγμα θα αναπροσαρμόζεται κατ’ έτος, σύμφωνα με τον Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Το σύνθετο κατάλυμα, δυναμικότητας 249 κλινών, με ξενοδοχείο 5 αστέρων, τουριστικές κατοικίες, σπα, κ.ά., θα αναπτυχθεί σε μέρος της έκτασης των 275 στρεμμάτων.

Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματικός όμιλος που θα πραγματοποιήσει την επένδυση έχει συγκεντρώσει υπό την ιδιοκτησία του περί τα 5.000 στρέμματα στην Ίο. Στόχος του είναι να ακολουθήσει ένα μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης, με τη διατήρηση μεγάλων εκτάσεων φυσικού τοπίου και την οικοδόμηση ξενοδοχείων μπουτίκ και ιδιωτικών βιλών.

Πηγή: seleo.gr

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Επτά οι δράστες της φονικής επίθεσης στο “Αβαντάζ”