Σάλος στις ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τζόνσον ήταν μέλος της Κου Κλουξ Κλαν

28/10/2017 | 18:50

Πολιτικό και κοινωνικό «σεισμό» έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η αποκάλυψη της ιδιότητας του πρώην προέδρου Λύντον Τζόνσον ως μέλους της ρατσιστικής ακροδεξιάς οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν.

Η αποκάλυψη έγινε μέσω απόρρητου εγγράφου από την έρευνα του FBI για τη δολοφονία του Τζον  Φιτζέραλντ Κένεντι, προκαλώντας σάλο στην αμερικανική κοινωνία, ενώ αναθερμάνθηκε η συζήτηση για τις σχέσεις των Αμερικανών προέδρων με ισχυρές οργανώσεις και μασωνικές στοές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο του FBI, υπάρχουν απτές αποδείξεις στα αρχεία της οργάνωσης, ότι ο πρόεδρος Τζόνσον ήταν μέλος της στο παρακλάδι του Τέξας και παρέμεινε μέλος ακόμη και τις πρώτες ημέρες της πολιτικής του καριέρας. 
Το έγγραφο έχει ημερομηνία 17 Απριλίου 1964, ενώ υπάρχουν σφραγίδες και από μελλοντικές ημερομηνίας, κατά τις οποίες προφανώς έγιναν προσθήκες στη σχετική έκθεση.

Ο Λύντον Μπέιντζ Τζόνσον ήταν ο 36ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από το 1961 έως το 1963. Ήταν εκείνος που διαδέχθηκε τον Κένεντι μετά τη δηλοφονία του. Το 1963 παρέδωσε τη σκυτάλη στον 37ο πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.

Δείτε την απόρρητη έκθεση του FBI στην οποία αναφέρεται ως μέλος της Κου Κλουξ Κλαν ο πρόεδρος Τζόνσον…

Σάλος στις ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τζόνσον ήταν μέλος της Κου Κλουξ Κλαν

Σάλος στις ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τζόνσον ήταν μέλος της Κου Κλουξ Κλαν

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Πάτρα: Μέσα σε 3 μήνες… έχασε τη “μάχη”!

Δυτ. Ελλάδα: Αυτός είναι ο 50χρονος ποδηλάτης που έχασε τη ζωή του μετά από παράσυρση – Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Πάτρα: Αυτός είναι ο άνδρας που σκοτώθηκε στα έργα στη Βόνιτσα – Θρήνος στην πόλη και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού

Αχαΐα: «Έφυγε» ο Πέτρος Μαρσέλος- Θλίψη στον ιατρικό κόσμο

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Πάρκαρε το μηχανάκι της σε πολυκατάστημα και της βγήκε ξινό – Της το έβαλαν στο μάτι, τι είχε κάτω από τη σέλα

Πάτρα: Κουκουλοφόροι άναψαν φωτιά έξω από σχολείο, πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε περιπολικό