Ρωσία: Η Μόσχα απαγόρευσε τη Διεθνή Αμνηστία χαρακτηρίζοντάς την «ανεπιθύμητη»

19/05/2025 | 21:59

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας κήρυξε σήμερα (19/5) τη ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνή Αμνηστία «ανεπιθύμητη οργάνωση», μια κίνηση που απαγορεύει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, εν μέσω καταστολής της κοινωνίας των πολιτών και οποιασδήποτε επικριτικής φωνής στη χώρα από την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Τα κεντρικά γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας στο Λονδίνο είναι το κέντρο για την προετοιμασία παγκόσμιων ρωσοφοβικών έργων που χρηματοδοτούνται από συνεργούς του καθεστώτος του Κιέβου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ρώσου εισαγγελέα.

Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1961, εδρεύει στο Λονδίνου και πραγματοποιεί εκστρατείες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων και ανθρώπων που χαρακτηρίζει “κρατούμενους συνείδησης”.

Η μκο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τακτικά “ανεπιθύμητες” οργανώσεις που, όπως υποστηρίζει, υπονομεύουν την εθνική ασφάλειά της. Ο χαρακτηρισμός αυτός επιβάλλει ποινές έως και πενταετούς φυλάκισης σε Ρώσους πολίτες που εργάζονται για τέτοιες οργανώσεις ή που τις χρηματοδοτούν.

Οργανώσεις που έχουν στο παρελθόν απαγορευτεί και χαρακτηριστεί ανεπιθύμητες περιλαμβάνουν τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace και τον σταθμό Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), ο οποίος χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση.

ertnews.gr

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία