Ρέντσι: Δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις με τη Μέρκελ

05/01/2016 | 01:45

«Δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις με τη Μέρκελ, έκανα μόνο κάποιες ερωτήσεις», δηλώνει ο Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Για παράδειγμα ρώτησα αν οι αγωγοί φυσικού αερίου είναι καλοί όταν φτιάχνονται στη βόρεια Ευρώπη αλλά δεν είναι τόσο καλοί όταν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν στο Νότο. Ή αν την ευελιξία μπορούν να την εφαρμόσουν κάποιες χώρες και κάποιες άλλες όχι», προσθέτει ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος θεωρεί ότι «προς το συμφέρον όλων, θα βρεθούν καλές λύσεις».

«Η Ιταλία δεν θέλει να αγνοήσει τους κανόνες που έχει υιοθετήσει και η ίδια: ζητά μόνο τον σεβασμό των κανόνων αυτών. Και πρέπει να σταματήσει να νομίζει κανείς ότι η Ιταλία είναι πάντα με το καπέλο του επαίτη στο χέρι», εξηγεί στη La Stampa.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συμπληρώνει ότι «η Ευρώπη δεν είναι ούτε εχθρός ούτε και μια δασκάλα» και ότι «η Ιταλία σέβεται τους πάντες, αλλά δεν φοβάται κανέναν».

Σε σχέση με τη Γερμανία ο Ματέο Ρέντσι συμπληρώνει: «Σε ό,τι αφορά κάποια πράγματα, μπορούμε να μάθουμε από την Γερμανία, να τη μιμηθούμε. Αλλά εκείνο που δεν μου αρέσει, εδώ σε εμάς, είναι ένα είδος ψυχολογικής εξάρτησης την οποία βρίσκω, πλέον, σουρεαλιστική».

“Επιδημία” τροχαίων στην Πάτρα! Κι άλλο σε διασταύρωση – “καρμανιόλα”, τραυματίστηκε γυναίκα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ξύπνησαν μνήμες στην Αμερικής – Νέο τροχαίο με δίκυκλο στο σημείο που σκοτώθηκε ο 27χρονος Δημήτρης Λιόπετας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Λιόπετα-Θρήνος και πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου-ΦΩΤΟ

Από τη Δυτική Ελλάδα η 25χρονη που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο στο Κιάτο

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του 47χρονου δημοσίου υπαλλήλου Παναγιώτη Χονδρού

Πάτρα: Τα έκανε… λίμπα σε Αστυνομικό Τμήμα

Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο 39χρονος οδηγός για το τροχαίο με θύμα τον Δημήτρη Λιόπετα – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: 720 διαμερίσματα θα δημιουργηθούν στο στρατόπεδο Μανουσογιαννάκη – Εξαγγελίες Μητσοτάκη για αξιοποίηση ακινήτων για όσους δεν έχουν σπίτι