Ρένια Λουϊζίδου: «Η κοινωνία θεωρεί μια γυναίκα σε εμμηνόπαυση ληγμένο προϊόν»

23/12/2023 | 10:15

Για το ταμπού που υπάρχει ακόμη για την εμμηνόπαυση μίλησε μεταξύ άλλων η Ρένια Λουιζίδου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στα μάτια της κοινωνίας μια γυναίκα σε αυτό το στάδιο της ζωής της είναι «προϊόν που έληξε».

Αρχικά, η ηθοποιός αναφέρθηκε πώς σιγά σιγά άρχισε να γίνεται δημόσιος διάλογος για την περίοδο και την εγκυμοσύνη, εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτό θα συμβεί και με την εμμηνόπαυση.

«Όταν ήμουν μικρό κοριτσάκι, δεν έλεγες ούτε ότι είσαι αδιάθετη ή έχεις περίοδο. Αυτό σιγά σιγά μπήκε μέσα στην ατζέντα. Μετά μπήκαν και τα θέματα εγκυμοσύνης», ανέφερε η ηθοποιός, μιλώντας σε εκπομπή του Alpha.

«Σιγά σιγά θα μπει κι αυτό που είναι το τελευταίο στάδιο στην πορεία μίας γυναίκας. Αργούν τα πράγματα, αλλά γίνονται στο τέλος», συμπλήρωσε, αναφορικά με την εμμηνόπαυση.

«Υπάρχει ένα ταμπού. Η κοινωνία μία γυναίκα σε εμμηνόπαυση τη θεωρεί προϊόν που έληξε στο σούπερ μάρκετ. Υποστηρίζοντας η μία με την άλλη, θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα και να εμφανιστούμε όπως αυτό που πραγματικά είμαστε», τόνισε η Ρένια Λουιζίδου.

https://www.in.gr/

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής