Πυροσβεστική: 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα

03/08/2025 | 23:39

Σε 47 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την Ελλάδα. Από αυτές, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι 42 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε αγροτική έκταση στην περιοχή της Νέας Σαμψούντας στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 15.15 και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 1 αεροσκάφος. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική

Θλίψη και στη Ζάκυνθο για τον ξαφνικό χαμό της γλυκιάς Εύης από την Πάτρα – Τριήμερο πένθος στα σχολεία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χειροπέδες σε 64χρονη Πατρινή που πλαστογραφούσε υπεύθυνες δηλώσεις για να εξυπηρετεί πολίτες σε Διεύθυνση Συγκοινωνιών