Ψήφος αποδήμων: Άρχισε η ενημερωτική εκστρατεία για τους Έλληνες του εξωτερικού

20/10/2021 | 23:09

Ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες η εκστρατεία ενημέρωσης των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού για τη δυνατότητα που έχουν πλέον – υπό προϋποθέσεις – να ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους.

Η ενημερωτική εκστρατεία, που άρχισε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, επεξηγεί βήμα-βήμα τη διαδικασία εγγραφής των απόδημων Ελλήνων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, καθώς και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους.

Η εγγραφή γίνεται μέσω της νέας πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση apodimoi.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους έχουν όσοι Έλληνες του εξωτερικού έχουν διαμείνει δύο έτη εντός της ελληνικής επικράτειας τα τελευταία 35 έτη και έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Η εκστρατεία ενημέρωσης προβάλλεται σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα του εξωτερικού και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ προβλέπεται και ο διαμοιρασμός έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Π. Μαρινάκης: Στο 7,9% το ποσοστό της ανεργίας τον Μάιο – Το χαμηλότερο τα τελευταία 17 χρόνια

«Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» έρχεται στην Πάτρα Τετάρτη 9 & Πέμπτη 10 Ιουλίου

Λίβερπουλ για Ντιόγκο Ζότα: «Είμαστε συντετριμμένοι για τον τραγικό θάνατό του»

Πικέρμι: Έκρυβαν 30 παλέτες δερμάτων με κοκαΐνη – Με ειδικούς διαλύτες η ανάκτηση των ναρκωτικών

Πάτρα: Η καλοκαιρινή συνάντηση της “Φλόγας”

Ζιλιέτ Μπινός: Είναι συγκλονιστικό να παίζεις στην Επίδαυρο

Ντιόγκο Ζότα: Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα του Πορτογάλου – Τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτοκίνητό του

Παγκόσμια θλίψη για για τον Ντιόγκο Ζότα: Ο γάμος του έγινε λίγες μέρες πριν σκοτωθεί σε τροχαίο – Είχε τρία παιδιά με τη σύζυγό του