Ψέμα, εμπάθεια και αλαζονεία. Η τέχνη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πατρέων

14/05/2024 | 12:00

 

Έχει τεθεί, από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αίτημα για στέγαση των δημοτικών παρατάξεων σε δημοτικά κτήρια. Υπήρχε δέσμευση του Δημάρχου ότι με την εκκένωση και μεταφορά των υπηρεσιών στο Δημοτικό Μέγαρο του Αρσακείου θα δοθεί  χώρος στις παρατάξεις.

Η παραχώρηση χώρου στις παρατάξεις δεν είναι δικαίωμα αλλά υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής αφού σύμφωνα με το άρθρο 73, παρ. 9 του Ν. 4555/2018 ορίζεται  ότι:  «Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/5/2024 ο Δήμαρχος ξέχασε τις δεσμεύσεις του και ανέφερε ότι οι δημοτικές παρατάξεις θα στεγασθούν σε χώρο του κληροδοτήματος Οικονομόπουλου (πρώην Φωλιά) αφού εκπονηθεί μελέτη και αφού εκτελεσθούν οι απαραίτητες εργασίες. Είναι γνωστό ότι  η εκπόνηση μελέτης και η κατασκευή διαρκεί αρκετά χρόνια στον Δήμο μας.

Στη συνέχεια ξέχασε και αυτή τη δήλωση και ανέφερε:  «δεν είστε καλύτεροι από εμάς» και  «ότι είχαμε εμείς θα πάρετε και εσείς». Εννοούσε, με εμπάθεια, ότι δεν θα παραχωρήσει κανέναν χώρο.

Όσο για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που υποτιμητικά  χρησιμοποίησε τη φράση: «ανεβάζετε τη φωνούλα σας», θα πρέπει να καταλάβει ότι η ειρωνεία προς τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποδεικνύει ασέβεια, υπεροψία  και αγένεια.  

Κύριε Δήμαρχε η αλαζονεία, το ψεύδος, η υποκρισία, η ειρωνεία  και η κοροϊδία δεν αρμόζουν στο θεσμό που υπηρετείτε. Είναι κρίμα να υποτιμάτε  το αξίωμά σας στο τέλος της αυτοδιοικητικής σας πορείας.  Αν δεν σέβεστε τους Δημοτικούς  Συμβούλους, τουλάχιστον, σεβαστείτε τους πολίτες.

 

Έρχεται Σαββατοκύριακο με χαλάζι, καταιγίδες και λίβα – Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα

Πάτρα: “Αυτό είναι το αίμα της κόρης μου” – Ο πατέρας της 8χρονης που τραυματίστηκε στο θανατηφόρο τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων ξεσπά (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άγρια καταδίωξη άνδρα που έκλεψε μηχανή – Τι εντόπισε η Άμεση Δράση

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Θανατηφόρο το τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Νεκρή η γυναίκα που παρασύρθηκε από μηχανή – Στο νοσοκομείο με τραύματα το ανήλικο κορίτσι που ήταν μαζί της – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η 71χρονη “γιαγιά” έχασε την ζωή της για να προστατεύσει την 8χρονη – Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του γνωστού επιχειρηματία Παύλου Κουτρόπουλου

Τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων: Η 86χρονη Τιτίκα Βασιλοπούλου έσωσε με τον θάνατό της τη μικρή Μαρία!

Πάτρα: Ένοπλος εισέβαλε σε φαρμακείο και απείλησε για να πάρει σκευάσματα χωρίς ιατρική συνταγή