Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας “Θυσία”

29/10/2025 | 10:41

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία,
ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών και
ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Πατρών “Ο Παπαφλέσσας” σας προσκαλούν στην προβολή κινηματογραφικής ταινίας “ΘΥΣΙΑ”

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2025,
και ώρα 9:00 μ.μ. (ακριβώς),
στον Κινηματογράφο “Πάνθεον”.

Η υπόθεση της ταινίας ξεκινά με μια φλογερή συνάντηση με αντιζηλία και άγρια ερωτικά πάθη και εκτυλίσσεται σε μία τραγική ιστορία γεμάτη πόνο και συγκίνηση, που ταξιδεύει στην καθημερινότητα της πόλης της Πρέβεζας και της Ελλάδας. Στην ταινία διαδραματίζονται αληθινά γεγονότα από την 21η Οκτωβρίου 1912 και την απελευθέρωση της Πρέβεζας, τον διχασμό, την πυρπόληση της Σμύρνης το 1922 και τον ξεριζωμό των Ελλήνων, τον μεσοπόλεμο, τα στρατιωτικά κινήματα, τις Δικτατορίες έως και τον βομβαρδισμό της Πρέβεζας την 28η Οκτωβρίου 1940. 

Βασίζεται στο βιβλίο ”ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ” του Ηπειρώτη, Απόστολου Τάσση, σε σκηνοθεσία του, επίσης, Ηπειρώτη, Μπάμπη Τσόκα. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ