Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Πούτιν με τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄

04/06/2025 | 23:50

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄, διαβεβαιώνοντας τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σχετικά με την επιθυμία του για ειρήνευση μέσω της διπλωματικής οδού, κατηγορώντας παράλληλα την Ουκρανία ότι επιδιώκει «κλιμάκωση» των εχθροπραξιών.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το καθεστώς του Κιέβου επιδιώκει κλιμάκωση της σύγκρουσης και επιδίδεται σε πράξεις δολιοφθοράς εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών σε ρωσικό έδαφος», σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει πως ο Πούτιν επεσήμανε στον ποντίφικα ότι «για μια οριστική, δίκαιη και συνολική διευθέτηση της κρίσης (στην Ουκρανία) απαιτείται η εξάλειψη των βαθύτερων αιτίων της»

ertnews.gr

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)