Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Μετσόβου το πρώτο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της χρονιάς. Στο ετήσιο πρόγραμμα της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ΕΦΟΕΠΑ) έχουν ενταχθεί μια σειρά από αντίστοιχα πρωταθλήματα που θα γίνουν σε διάφορες πόλεις της χώρας
Η συμμετοχή και η διάκριση στα αναπτυξιακά οπεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τους αθλητές και τις αθλήτριες γιατί αυτοί που θα προκριθούν στο μεγάλο τελικό, που θα γίνει στη πόλη μας την άνοιξη του 2017, θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα της ηλικιακής τους κατηγορίας , θα αναλάβει η ΕΦΟΕΠΑ τα έξοδα τους για συμμετοχή σε διεθνή ΟΠΕΝ, θα πάρουν χρηματικά έπαθλα από την ΕΦΟΕΠΑ, δώρα σε είδος από χορηγούς κλπ.
Η εναρκτήρια αγωνιστική της περιόδου 2016-2017 έδειξε ότι για μια ακόμη χρονιά οι νεανικές ομάδες των ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ θα πρωταγωνιστήσουν στα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ και στα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΟΠΕΝ.
Η μεγαλύτερη διάκριση για τους ΦΟΙΝΙΚΕΣ ορθέ με τη κατάκτηση της πρώτης θέσης στη κατηγορία κορασίδων από την ΑΘΗΝΑ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ.
Οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες των ΦΟΙΝΙΚΩΝ, αν και βρέθηκαν εκτός μεταλλίων, πήραν αρκετούς βαθμούς για την επίτευξη του στόχου της συμμετοχής στη 16αδα του τελικού των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.
Αναλυτικά οι θέσεις των αθλητών και των αθλητριών των ΦΟΙΝΙΚΩΝ
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
1η ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ ΑΘΗΝΑ, 6η ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, 15η ΖΙΑΚΑ ΜΙΧΑΕΛΑ
ΠΑΙΔΕΣ
5ος ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 11ος ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΘΕΜΗΣ
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
6η ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ
Το μέλος του προπονητικού επιτελείου των Φοινίκων Θανάσης Τσοκανάς δήλωσε μετά τους αγώνες « για αρχή αγωνιστικής περιόδου, όπου δεν έχουμε ολοκληρώσει το πρόγραμμα προετοιμασίας μας, έμεινα ικανοποιημένος. Συγχαρητήρια και στην Αθηνά για τη πρώτη της νίκη σε πανελληνίου επιπέδου αγώνες».