Προμηθέας – Ολυμπιακός 64-88: Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τους Πειραιώτες

16/11/2025 | 17:50

Παρά το ταξίδι του στο Μιλάνο την Παρασκευή, ο Ολυμπιακός είχε ενέργεια και διάθεση στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και πέρασε εύκολα από την Πάτρα, με 88-64 επί του Προμηθέα στην 7η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Προμηθέας – Ολυμπιακός: Ο αγώνας
Ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στις δύο πλευρές του παρκέ, με τους Βεζένκοβ και Ντόρσεϊ να αναλαμβάνουν, όπως συνήθως, το σκοράρισμα. Το αρχικό 4-14 μαζεύτηκε από τους γηπεδούχους, αλλά ο Ντόρσεϊ ένιωθε ζεστός και με 9 πόντους στο δεκάλεπτο, διαμόρφωσε το 12-19 (10′).

Ο ρυθμός έπεσε σταδιακά με το rotation, ο Πίτερς όμως έφερε και πάλι σκορ από τον πάγκο, για να απαντήσει στα καρφώματα του Κόλεμαν (18-27, 14′), ενώ ο Κώστας Παπανικολάου με πολλή ενέργεια και διάθεση έκανε τα πάντα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι και ξέφυγε με 18-35 (17′), ωστόσο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Μπαρτζώκας δεν ήταν ικανοποιημένος με αυτό που έβλεπε.

Ο Προμηθέας ανάγκασε σε μερικά λάθη τον Ολυμπιακό, μειώνοντας σε 36-50 (24′) με τα σουτ του Μάκιουρα. Ο Λιμνιάτης έριξε ξανά στο παρκέ τους νεαρούς Έλληνες του ρόστερ και η ομάδα του έπαιξε πολύ όμορφο μπάσκετ, παρά την απουσία του Ρομπ Γκρέι και τη διαφορά δυναμικότητας.

Με τον Σάσα Βεζένκοβ να τελειώνει διαδοχικές φάσεις, ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά πάνω από τους 20 και ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί. Ο Χολ ανέλαβε ρόλο εκτελεστή και οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από την Πάτρα με …

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 23-45, 46-68, 64-88

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

Απέραντη θλίψη στην Αχαΐα που παραμένει σοκαρισμένη από την τραγωδία – Πώς έχασε την ζωή του ο μικρός Ανδρέας – Ανείπωτος πόνος για τους γονείς και τις αδελφούλες του – Αύριο η κηδεία του

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»