Προκόπης Παυλόπουλος: Οι στιγμές αμηχανίας και νευρικότητας στα βραβεία Μπότση

17/01/2020 | 08:04

Αμηχανία, νευρικότητα, καθώς επίσης συζητήσεις εντός και εκτός της αίθουσας συνθέτουν το κλίμα στη Λέσχη Αξιωματικών το απόγευμα της Τετάρτης, όπου όλοι αναμένουν τον Προκόπη Παυλόπουλο στην τελετή απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση.

Μετά από θερμά χειροκροτήματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπαίνει στη Λέσχη Αξιωματικών, ακριβώς τέσσερα λεπτά μετά τις επτά το απόγευμα. Την ίδια στιγμή σχεδόν όλοι μέσω των κινητών τους τηλεφώνων αναζητούν πληροφορίες για το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Το περιεχόμενο των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων όμως, το γνωρίζει ήδη ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στις 17:50 ενημερώνεται τηλεφωνικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αποφάσεις του, ενώ στη σύντομη συνομιλία που προηγείται στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των νέων υπουργών ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν του αποκαλύπτει το παραμικρό.

Στην εκδήλωση που αρχίζει με δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση, ο Προκόπης Παυλόπουλος φροντίζει προκαταβολικά να σπάσει το πρωτόκολλο. Μέσω των εκπροσώπων του ζητά η καρέκλα του να τοποθετηθεί στην ίδια ευθεία με την πρώτη σειρά των υπολοίπων καθισμάτων. Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους της εκδήλωσης που προηγείται των βραβείων, ο ΠτΔ κάθεται σκεπτικός και με χαμηλομένο βλέμμα, κάνοντας αμήχανες μικρές κινήσεις του κεφαλιού προς τα πάνω. Μερικά λεπτά αργότερα απευθύνει έναν από τους τελευταίους χαιρετισμούς του με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ λόγω του επίσημου ταξιδιού του στο Δουβλίνο αναγκάστηκε να αποχωρήσει πριν από το τέλος της εκδήλωσης.

https://www.ethnos.gr/

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας