Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ξεκινά το Σεπτέμβριο και για ζευγάρια 40 έως 50 ετών

02/06/2024 | 14:50

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει το διευρυμένο πρόγραμμα «Σπίτι μου», που θα χρηματοδοτηθεί με 2 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε στη διακαναλική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, αυτή τη φορά το πρόγραμμα στέγασης θα είναι διευρυμένο και ως προς τα ηλικιακά κριτήρια – και όπως ανακοινώθηκε, θα καλύπτει και ζευγάρια 40 – 50 ετών. 

Οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων αφορούν δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι συνολικά 17 δισ. ευρώ για τη χώρα μας. Στην κυβέρνηση βασίζονται στο γεγονός ότι η πρώτη φάση του προγράμματος «Σπίτι μου», που αφορούσε αποκλειστικά νέα ζευγάρια, είχε μεγάλη επιτυχία. 

«Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είμαι όμως συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα με πολύ περισσότερους οφελούμενους», είπε ο πρωθυπουργός. 

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα «Σπίτι μου», που ψηφίστηκε στα τέλη του 2022 για αφορά την επιδότηση στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία, ώστε το νέο ζευγάρι να αποκτά την δική του στέγη πληρώνοντας λιγότερα από όσα θα έδινε ως ενοίκιο.

ΠΗΓΗ

 

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ

Πάτρα: Τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στη Διεύθυνση Μεταφορών ΦΩΤΟ