Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ξεκινά το Σεπτέμβριο και για ζευγάρια 40 έως 50 ετών

02/06/2024 | 14:50

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει το διευρυμένο πρόγραμμα «Σπίτι μου», που θα χρηματοδοτηθεί με 2 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε στη διακαναλική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, αυτή τη φορά το πρόγραμμα στέγασης θα είναι διευρυμένο και ως προς τα ηλικιακά κριτήρια – και όπως ανακοινώθηκε, θα καλύπτει και ζευγάρια 40 – 50 ετών. 

Οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων αφορούν δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι συνολικά 17 δισ. ευρώ για τη χώρα μας. Στην κυβέρνηση βασίζονται στο γεγονός ότι η πρώτη φάση του προγράμματος «Σπίτι μου», που αφορούσε αποκλειστικά νέα ζευγάρια, είχε μεγάλη επιτυχία. 

«Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είμαι όμως συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα με πολύ περισσότερους οφελούμενους», είπε ο πρωθυπουργός. 

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα «Σπίτι μου», που ψηφίστηκε στα τέλη του 2022 για αφορά την επιδότηση στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία, ώστε το νέο ζευγάρι να αποκτά την δική του στέγη πληρώνοντας λιγότερα από όσα θα έδινε ως ενοίκιο.

ΠΗΓΗ

 

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ