Προειδοποίηση Αυστρίας στα Σκόπια: Σταματήστε τη ροή προσφύγων στα σύνορα με την Ελλάδα

12/02/2016 | 18:21

Σε αυστηρή προειδοποίηση προς την ΠΓΔΜ προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, σχετικά με την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρτς τα Σκόπια πρέπει να είναι έτοιμα «να σταματήσουν εντελώς την μεταναστευτική ροή στα νότια σύνορα με την Ελλάδα».

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε πως η Αυστρία «θα μπορούσε να πράξει το ίδιο στα δικά της σύνορα τους ερχόμενους μήνες».

Μιλώντας από τα Σκόπια, ο κ. Κουρτς δήλωσε: «Το πιθανότερο είναι ότι τους ερχόμενους μήνες θα φτάσουμε στον ανώτατο αριθμό μεταναστών, επομένως η Αυστρία θα πρέπει να σταματήσει τους μετανάστες στα σύνορά της».

Όπως είπε «γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο εγχείρημα και σήμερα συμφωνήσαμε η Αυστρία να προσφέρει την στήριξή της, όχι μόνο με προσωπικό, αλλά και με αστυνομία και στρατό και εξοπλισμό».

Ο Αυστριακός υπουργός συμπλήρωσε πως πρόκειται να στείλει το ίδιο μήνυμα και σε άλλες χώρες της περιοχής, εκ των οποίων κι η Σερβία.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε πινακίδα εμπορικού κέντρου (ΦΩΤΟ)

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος