Πρόεδρος ΕΟΔΥ για μηνιγγίτιδα στην Πάτρα: Είμαστε σε εγρήγορση, παρακολουθούμε στενά την πορεία των κρουσμάτων

Ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή, στην Πάτρα, προκάλεσε βαρύ πένθος στους οικείους του αλλά και προβληματισμό στον γενικό πληθυσμό. Ήταν ο δεύτερος θάνατος από μηνιγγίτιδα τους τελευταίους μήνες, αφού τον περασμένο Δεκέμβριο μία 16χρονη μαθήτρια, επίσης στην Πάτρα, είχε καταλήξει μετά από ενάμιση μήνα νοσηλείας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου διαβεβαιώνει πως ο ΕΟΔΥ έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες: «Έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες στα άτομα που είχαν στενή επαφή με τον άτυχο 20χρονο ώστε να προφυλαχθούν και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να απευθυνθούν αμέσως στον γιατρό τους και να ξεκινήσει έγκαιρα η θεραπεία».

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τονίζει πως ο Οργανισμός παρακολουθεί στενά την πορεία των κρουσμάτων, ενώ στην Πάτρα έχουν σταλεί και φάρμακα, ώστε να υπάρχει επάρκεια.

Έως τώρα, πανελλαδικά, διαπιστώνεται μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων από μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο σε σχέση με το 2024. Φέτος έχουν βρεθεί 8 κρούσματα μηνιγγίτιδας, ενώ πέρυσι στο ίδιο χρονικό διάστημα ήταν 5. Συνολικά, το 2024 καταγράφηκαν 37 κρούσματα, με το 90% αυτών να είναι τύπου Β.

«Προς το παρόν έχουμε ένα καταγεγραμμένο κρούσμα, τον φοιτητή που δυστυχώς κατέληξε. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και, αν κρίνουμε πως συντρέχουν λόγοι, θα παρέμβουμε», σημειώνει ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

iefimerida

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αναστολή όλη η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας – Είχε εμπλακεί στις υποθέσεις Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου