Προεδρία της Δημοκρατίας: Aπάντηση σε αναφορές του πρώην πρωθυπουργού Α. Τσίπρα

29/06/2025 | 19:54

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Προεδρίας της Δημοκρατίας

«Σε ανακοίνωσή του ο πρώην Πρωθυπουργός κ. A. Τσίπρας θυμίζει πως ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Συνεδρίασης των Πολιτικών Αρχηγών της 13ης Μαΐου του 2012.

Όμως, η Συνεδρίαση της 13ης Μαΐου του 2012 αφορούσε σε ευθεία εφαρμογή του Συντάγματος και ειδικότερα του άρθρου 37 παρ. 3, σύμφωνα με το οποίο:

«Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών».

Συνεπώς, εδώ δεν έχουμε συνεδρίαση του άτυπου Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για κρίσιμο εθνικό θέμα, όπως ήταν η συνεδριαση της 6ης Ιουλίου του 2015, αλλά σύσκεψη εντελώς διαφορετικού οργάνου προβλεπόμενου στο Σύνταγμα, με θέμα το σχηματισμό Κυβέρνησης.

Το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών είναι ένα άτυπο όργανο, δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα και τα διαλαμβανόμενα σε αυτό είναι απόρρητα και ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει δημοσιοποιηθεί τίποτε από αντίστοιχες, παρόμοιες συνεδριάσεις του παρελθόντος».

Μελ Γκίμπσον: Δεν έχει κρύψει την αγάπη του για την χριστιανική θρησκεία αλλά και τους δεσμούς του με την ορθόδοξη εκκλησία

Πώς θα καταλάβετε ότι έχει ξεκινήσει η περίοδος των δοντιών

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη αποκάλυψε τον λόγο που ακύρωσε την περιοδεία της: «Η επούλωση της επέμβασης δεν ήταν αυτή που έπρεπε»

Στον αέρα η συμφωνία για την πώληση του Ατρομήτου!

Ανθή Σαλαγκούδη: «Με φοβίζει η οικογένεια, για αυτό έχω αργήσει να κάνω παιδιά»

«Προτεραιότητα του Παναθηναϊκού ο Τάις, στα ραντάρ ο Ντόντα Χολ»

Μαρία Κωνσταντάκη: «Κατάλαβα ότι δεν θέλω να κάνω παιδί, υπάρχει το μητρικό ένστικτο με το σκυλάκι μου»

Π. Μαρινάκης: Ο κ. Τσίπρας που μετέτρεψε την Ελλάδα σε «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, εμφανίζεται τώρα ως τιμητής της ιστορίας