Πράσινο φως στη Moderna για την κυκλοφορία του εμβολίου για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό στις ΗΠΑ

31/05/2024 | 22:34

Έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών, έλαβε την Παρασκευή το εμβόλιο της Moderna για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), το δεύτερο προϊόν της εταιρείας που εισέρχεται στην αγορά των ΗΠΑ.

Η απόφαση του FDA προσφέρει ανακούφιση στη Moderna, η οποία χρειαζόταν μια νέα πηγή εσόδων εν μέσω της πτώσης της ζήτησης για το εμβόλιο κατά της Covid, το μόνο εμπορικά διαθέσιμο προϊόν της.

Η έγκριση του εμβολίου της Moderna βασίζεται σε μια δοκιμή σε προχωρημένο στάδιο σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι σε σοβαρές περιπτώσεις RSV. Ο ιός σκοτώνει 6.000 έως 10.000 ηλικιωμένους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και οδηγεί σε 60.000 έως 160.000 νοσηλείες, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το εμβόλιο της Moderna, που απευθύνεται σε ενήλικες 60 ετών και άνω, θα κυκλοφορήσει στην αγορά με την εμπορική ονομασία mRESVIA. Είναι το πρώτο εμβόλιο mRNA που παίρνει έγκριση για μια ασθένεια εκτός του Covid. Το εμβόλιο της εταιρείας είναι επίσης το μοναδικό εμβόλιο για τον RSV που διατίθεται σε προγεμισμένη σύριγγα, η οποία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη χορήγησή του στους ασθενείς.

Μια συμβουλευτική επιτροπή του CDC θα ψηφίσει τον Ιούνιο σχετικά με τις συστάσεις για τη χρήση του εμβολίου της Moderna. Η εταιρεία αναμένει «μια ισότιμη σύσταση» με τα υπάρχοντα εμβόλια RSV των GSK και Pfizer, δήλωσαν πρόσφατα στελέχη της Moderna.

Η πιθανή θετική σύσταση από το CDC θα επιτρέψει στο εμβόλιο της Moderna να ανταγωνιστεί ανοιχτά αυτά των GSK και Pfizer, οι οποίες κυκλοφόρησαν τα αντίστοιχα εμβόλιά τους στις ΗΠΑ το περασμένο φθινόπωρο.

protothema.gr
 

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Έκανε… σαματά, ζήτησε και τα ρέστα… από τους αστυνομικούς – Επεισοδιακή σύλληψη

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Δυτ. Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό – Ούρησε δημοσίως και ακολούθησε συμπλοκή!