Πουτίγκα σοκολάτας με φουντούκι

23/09/2023 | 21:22

 

15′ προετοιμασία
Σύνολο: 15′

Υλικά

Μερίδες: 6-7

 500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
 270 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
 25 γρ. κορν φλάουρ
 50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
 70 γρ. σμέουρα ή βατόμουρα ή μύρτιλα (αν δεν έχουμε, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με άλλο φρούτο της αρεσκείας μας ή με υλικά όπως σταγόνες σοκολάτας, σταφίδες, σπασμένα μπισκότα κ.λπ. ή μπορούμε απλώς να αυξήσουμε λίγο την ποσότητα των φουντουκιών)

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε την πουτίγκα σοκολάτας με φουντούκι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου το μείγμα κοχλάσει.
Προσθέτουμε τότε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα κρεμώδες σοκολατένιο μείγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φουντούκια και τα φρούτα ή όποιο από τα εναλλακτικά υλικά επιλέξουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες για μάφιν ή σε φορμάκια της αρεσκείας μας, αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε τις πουτίγκες δροσερές.

Πουτίγκα σοκολάτας με φουντούκι

https://www.gastronomos.gr/

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο παλαίμαχος διαιτητής βόλεϊ Σάββας Ιορδανίδης το θύμα της φωτιάς στον Καστελλόκαμπο