Πού βρίσκεται το «χωριό» του Μαυρογιαλούρου

21/05/2023 | 20:49

Το «θα σας εξαφανίσομεν» και το «μαύρο στον Μαυρογιαλούρο» είναι από τις πιο γνωστές «πολιτικές» ατάκες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως υποψήφιος βουλευτής στην ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο».

Στην ταινία, ο Μαυρογιαλούρος με την κακομαθημένη κόρη του παθαίνουν ένα τροχαίο με… ελιά, καθώς πηγαίνουν σε προεκλογικά εγκαίνια ενός νέου μαιευτηρίου στο κεφαλοχώρι Πλατανιά.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιείται δίπλα στο μικρό χωριό «Άγριλος», όπου ο βουλευτής γνωρίζεται με τους φτωχούς, τίμιους κατοίκους του, οι οποίοι του ανοίγουν τα μάτια, για το τι πραγματικά συμβαίνει στην περιφέρειά του.

Πού βρίσκεται όμως η αυλή που συμβαίνουν όλα στο χωριό Άγριλος;

Το «χωριό» Άγριλος δεν είναι στην πραγματικότητα χωριό αλλά ένα διάσημο, πρώην οινοποιείο στην Αττική!

Οι σκηνές της ταινίας εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της Παλλήνης και συγκεκριμένα μέσα σε ένα από τα πρώτα οινοποιεία της Ελλάδας – αυτό του Ανδρέα Καμπά.

Skai.gr

 

 

H Άντζελα Γκερέκου έρχεται στην Πάτρα με «Γεύσεις και Μνήμες» από την Κέρκυρα

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Ιδού η απορία: Πάμε για περπάτημα πριν ή μετά το φαγητό;

Πάτρα: Η Τροχαία “έκοψε” τα μεσάνυχτα κόντρες οδηγών στην Περιμετρική-Στη συνέχεια ο “ραλίστας” έπεσε σε σταθμευμένο όχημα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Το σχέδιο για ταχύτερη απομείωση του χρέους – Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το 2025