Πόσοι θα εισαχθούν φέτος σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

16/03/2016 | 07:36

Συνολικά 1.655 περισσότερες θα είναι οι θέσεις στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις οποίες θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ, πάντως, θα είναι 345 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εισακτέοι στα ΤΕΙ περισσότεροι κατά 2.000. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 43.855 θέσεις στα ΑΕΙ και 26.130 στα ΤΕΙ.

Η συνολική αύξηση είναι της τάξης του 2,42% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο αριθμός των θέσεων προέκυψε αφού ελήφθησαν υπόψη ο αριθμός των εισακτέων κατά το σχολικό έτος 2015 – 2016, τα αιτήματα των τμημάτων κάθε ιδρύματος για τον βέλτιστο αριθμό θέσεων ανά τμήμα, τα καταγεγραμμένα από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου προβλήματα ανά τμήμα, καθώς και στοιχεία σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των ιδρυμάτων.

ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της