Πώς θα βοηθήσουμε το πρωτάκι να προσαρμοστεί στο Δημοτικό

Το παιδί άλλαξε σχολικό περιβάλλον. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το πρωτάκι να προσαρμοστεί στο Δημοτικό αλλά και γενικά πώς να βοηθήσουμε το παιδί στην αλλαγή περιβάλλοντος.

Τα παιδιά που μεταβαίνουν από το νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, πολλές φορές δυσκολεύονται να προσαρμοστούν. Πόσο μάλλον όταν αυτό συνδυάζεται και με την αλλαγή σπιτιού. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε το πρωτάκι να προσαρμοστεί στο Δημοτικό.

Το παιδί σας από το ανέμελο νηπιαγωγείο, με την δασκάλα ή τον δάσκαλο, που είχε συνηθίσει να έχει τόσο καιρό και τους φίλους του, μεταβαίνει σε ένα άλλο σχολικό περιβάλλον, αυτό του Δημοτικού. Νέα δασκάλα ή δάσκαλος, πιο πιεστικό πρόγραμμα, νέοι φίλοι.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το πρωτάκι να προσαρμοστεί; Καταρχάς θα πρέπει να μιλάτε όμορφα και γλυκά στο παιδί. Να το ενθαρρύνεται να κάνει νέες γνωριμίες χωρίς όμως να το πιέζετε και να μην αντιλαμβάνεστε πως ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του χρόνους για να εξοικειωθεί.

Επίσης τα παιδιά αντιγράφουν τις δικές μας συμπεριφορές. Οπότε θα πρέπει εσείς πρώτα από όλα να κοινωνικοποιηθείτε μπροστά του και να του δείξετε πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι για εσάς. Η ενθάρρυνση και το να “χτίσετε” την αυτοπεποίθησή του θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πόσο θα ντρέπεται.

daddy-cool.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα