Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα;

18/08/2024 | 17:00

Είναι εύκολο να παραγγέλνουμε πίτσα απ’ έξω, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο πιστεύουμε να φτιάξουμε σπιτική πίτσα, με δική μας ζύμη και δικό μας γαρνίρισμα. Και με υλικά που έχουμε λίγο πολύ όλοι στο σπίτι ή αγοράζουμε πολύ εύκολα από το κοντινό μας σουπερμάρκετ. H απλή ζύμη για πίτσα γίνεται με μόλις 6 υλικά και βγάζει 2 μικρές πίτσες για ταψάκι με διάμετρο 26 cm.

Υλικά
250 γρ σκληρό λευκό αλεύρι
1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
125 ml ζεστό νερό
5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, τα αλεύρι και το αλάτι. Ζεσταίνουμε νερό στον βραστήρα (δεν το αφήνουμε να βράσει) και ρίχνουμε 125ml στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε επίσης 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί το ζυμάρι.

Απλώνουμε ελαιόλαδο σε μια επιφάνεια, τοποθετούμε πάνω τη ζύμη και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα άλλο μπολ και τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι. Το σκεπάζουμε είτε με μια πετσέτα κουζίνας, είτε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος για τουλάχιστον 1 ώρα.

Η ζύμη για πίτσα είναι έτοιμη για χρήση.

Για να φτιάξετε την πίτσα:

Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε δυο μέρη και απλώνουμε κάθε μέρος του σε ένα ταψάκι για πίτσα διαμέτρου 28 cm, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Βάζουμε τα υλικά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ