Πώς να αφαιρείς το μακιγιάζ σαν δερματολόγος

Συνηθίζουμε να λέμε πάντα ότι το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μας. Και δεν λέμε ψέματα. Το καθημερινό SPF είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της επιδερμίδας μας. Αλλά όταν πρόκειται για τα πραγματικά απαραίτητα βήματα περιποίησης της επιδερμίδας, το αντηλιακό έχει έναν ισχυρό αντίπαλο να ανταγωνιστεί για να κατακτήσει την πρώτη θέση: τον σωστό καθαρισμός. Ένα απολύτως απαραίτητο βήμα, το οποίο γίνεται ακόμη πιο σημαντικό όταν εμπλέκεται το μακιγιάζ.

Αν και η αφαίρεση του μακιγιάζ μπορεί να φαίνεται σχετικά απλή, υπάρχει ένας σωστός και λάθος τρόπος για να το πραγματοποιούμε. Και ο λάθος τρόπος πολλές φορές έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για το δέρμα μας.

Πλένουμε τα χέρια μας

Τα χέρια μας πρέπει να είναι πάντα καθαρά πριν ακουμπήσουμε το πρόσωπό μας. Αυτό ισχύει και για τη στιγμή που πρόκειται να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι δεν μεταφέρουμε μικρόβια στο δέρμα μας.

Αφαιρούμε το μακιγιάζ του προσώπου

Όσον αφορά στο ντεμακιγιάζ, υπάρχουν δύο επιλογές που έχουν εγκριθεί από skin experts: ένα καθαριστικό με βάση το λάδι (ή βάλσαμο καθαρισμού) ή νερό micellar. Και οι δύο επιλογές είναι αρκετά αποτελεσματικές για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, αλλά αρκετά απαλές ώστε να μην «απογυμνώσουν» το δέρμα. Ενώ το μικκυλιακό νερό είναι συχνά καλύτερη επιλογή για όσους έχουν δέρμα με τάση ακμής ή ευαίσθητο δέρμα, τα καθαριστικά με βάση το λάδι είναι καλύτερα στο να αφαιρούν τα βαριά μακιγιάζ προσώπου.

Αφαιρούμε το μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών

Για το επίμονο μακιγιάζ ματιών και χειλιών μπορούμε να επιλέξουμε ένα ειδικά σχεδιασμένο προϊόν σε μορφή ελαίου ή νερό micellar. Το τοποθετούμε σε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ και το κρατάμε απαλά πάνω στα μάτια για μερικά δευτερόλεπτα. Έπειτα, με ανοδικές κινήσεις προς τα έξω απομακρύνουμε το μακιγιάζ ματιών και τη μάσκαρα. Αυτό λειτουργεί καλά και για να αφαιρέσουμε ένα κραγιόν μακράς διάρκειας.

Καθαρισμός

Ο διπλός καθαρισμός είναι πραγματικά απαραίτητος όταν φοράμε μακιγιάζ: Το πρώτο βήμα καθαρισμού δρα για την αφαίρεση του μακιγιάζ, ενώ το δεύτερο στην πραγματικότητα είναι αυτό που καθαρίζει το δέρμα.

jenny.gr

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

Αχαΐα: Ταμπουρώθηκε στο σπίτι του με όπλο – Επιχείρηση της Αστυνομίας – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του – Τραγικό τέλος για 50χρονο ανήμερα την Πρωτοχρονιά

Θα τρίζουν τα κόκαλα της Αθηνάς Παπαχρήστου: Μήνες τώρα σε συνεργείο της Πάτρας το ασθενοφόρο – δωρεά της