Πώς να αφαιρείς το μακιγιάζ σαν δερματολόγος

Συνηθίζουμε να λέμε πάντα ότι το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μας. Και δεν λέμε ψέματα. Το καθημερινό SPF είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της επιδερμίδας μας. Αλλά όταν πρόκειται για τα πραγματικά απαραίτητα βήματα περιποίησης της επιδερμίδας, το αντηλιακό έχει έναν ισχυρό αντίπαλο να ανταγωνιστεί για να κατακτήσει την πρώτη θέση: τον σωστό καθαρισμός. Ένα απολύτως απαραίτητο βήμα, το οποίο γίνεται ακόμη πιο σημαντικό όταν εμπλέκεται το μακιγιάζ.

Αν και η αφαίρεση του μακιγιάζ μπορεί να φαίνεται σχετικά απλή, υπάρχει ένας σωστός και λάθος τρόπος για να το πραγματοποιούμε. Και ο λάθος τρόπος πολλές φορές έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για το δέρμα μας.

Πλένουμε τα χέρια μας

Τα χέρια μας πρέπει να είναι πάντα καθαρά πριν ακουμπήσουμε το πρόσωπό μας. Αυτό ισχύει και για τη στιγμή που πρόκειται να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι δεν μεταφέρουμε μικρόβια στο δέρμα μας.

Αφαιρούμε το μακιγιάζ του προσώπου

Όσον αφορά στο ντεμακιγιάζ, υπάρχουν δύο επιλογές που έχουν εγκριθεί από skin experts: ένα καθαριστικό με βάση το λάδι (ή βάλσαμο καθαρισμού) ή νερό micellar. Και οι δύο επιλογές είναι αρκετά αποτελεσματικές για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, αλλά αρκετά απαλές ώστε να μην «απογυμνώσουν» το δέρμα. Ενώ το μικκυλιακό νερό είναι συχνά καλύτερη επιλογή για όσους έχουν δέρμα με τάση ακμής ή ευαίσθητο δέρμα, τα καθαριστικά με βάση το λάδι είναι καλύτερα στο να αφαιρούν τα βαριά μακιγιάζ προσώπου.

Αφαιρούμε το μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών

Για το επίμονο μακιγιάζ ματιών και χειλιών μπορούμε να επιλέξουμε ένα ειδικά σχεδιασμένο προϊόν σε μορφή ελαίου ή νερό micellar. Το τοποθετούμε σε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ και το κρατάμε απαλά πάνω στα μάτια για μερικά δευτερόλεπτα. Έπειτα, με ανοδικές κινήσεις προς τα έξω απομακρύνουμε το μακιγιάζ ματιών και τη μάσκαρα. Αυτό λειτουργεί καλά και για να αφαιρέσουμε ένα κραγιόν μακράς διάρκειας.

Καθαρισμός

Ο διπλός καθαρισμός είναι πραγματικά απαραίτητος όταν φοράμε μακιγιάζ: Το πρώτο βήμα καθαρισμού δρα για την αφαίρεση του μακιγιάζ, ενώ το δεύτερο στην πραγματικότητα είναι αυτό που καθαρίζει το δέρμα.

jenny.gr

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πέθανε ξαφνικά η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Πάτρα: Τροχαίο με τραυματισμό στην Παραλία – Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο (ΦΩΤΟ)