Πώς έγινε το επεισόδιο στη Σύμη: Το ταχύπλοο με τους μετανάστες εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού, από βολίδα ο θάνατος του 39χρονου

23/08/2024 | 20:14

Στη Σύμη, ταχύπλοο με μετανάστες προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού και ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα ένας αλλοδαπός να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος «τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης ύποπτο ταχύπλοο σκάφος.

Το ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού σκάφους ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό την διαφυγή του. Ακολούθησε καταδίωξη από το σκάφος του Λιμενικού, με τη χρήση ηχητικών και οπτικών σημάτων, στα οποία το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε, εκτελώντας επανειλημμένα ακραία επικίνδυνους ελιγμούς και εμβολίζοντας το σκάφος του Λιμενικού στην αριστερή πλευρά και συγκεκριμένα πλησίον της θέσης του κυβερνήτη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών του πληρώματος του Λιμενικού.

Προκειμένου αποτραπεί ο άμεσος κίνδυνος για το πλωτό του Λιμενικού και το πλήρωμά του, πραγματοποιήθηκαν αρχικά προειδοποιητικές βολές χωρίς αποτέλεσμα και ακολούθως στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα που αποσκοπούσαν στην ακινητοποίηση του ταχυπλόου. Κατόπιν της ακινητοποίησης του σκάφους, διενεργήθηκε έλεγχος επί του ταχυπλόου από το πλήρωμα του ΠΛΣ, όπου και διαπιστώθηκε ότι ένας 39χρονος άνδρας είχε τραυματιστεί θανάσιμα, πιθανόν από βολίδα.

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε με έτερο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι της Ρόδου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου στη συνέχεια διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

Στο ταχύπλοο επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (5 ανήλικοι, 8 άντρες, 1 γυναίκα), ενώ από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί που αναγνωρίστηκαν ως διακινητές, για παράβαση των αρ. 82 και 83 του Ν. 3386/2005, αρ.25 παρ. 1 εδ. β του Ν. 5038/2023 και 306 του Π.Κ. και κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.»

ertnews.gr

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική