“Πολύεδρο”: Ένα ατμοσφαιρικό μουσικό ταξίδι σε δρόμους του Ονείρου

31/08/2016 | 14:24

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η Μουσική Παράσταση Ονειρόδρομοι του πατρινού κιθαρίστα και συνθέτη Γιώργου Παπαδόπουλου, παρουσία πλήθους ακροατών, στο φιλόξενο χώρο του Πολύεδρου, που δικαίως έχει συνδέσει το όνομά του με το χώρο του πολιτισμού.

Ο υπέροχος κήπος του Πολύεδρου την Τετάρτη το βράδυ γέμισε με ήχους, από τους Ονειρόδρομους, τα Χρώματα, τη νοσταλγία, την βόλτα στη λίμνη, τα παιχνίδια του δάσους, το πορτραίτο μιας μέρας, τα μυστικά του κάστρου ..τη μπλε νύχτα!

Πέντε έργα στο πρώτο μέρος, για σόλο κιθάρα, και 9 συνθέσεις στο δεύτερο μέρος με έργα Μουσικής δωματίου, με τον πρωτότυπο και ιδιαίτερο συνδυασμό που δίνουν το φλάουτο, η κιθάρα και το πιάνο, μας έκαναν να ταξιδέψουμε, προσπαθώντας να ακούσουμε τα μυστικά του κάστρου και τα παιχνίδια του δάσους, να κάνουμε μαζί μια βόλτα στη λίμνη αυτή την όμορφη αυγουστιάτικη νύχτα και τέλος να αφήσουμε τη φαντασία μας να ταξιδέψει από την εποχή Baroque μέχρι και σήμερα στους δρόμους του ονείρου…

Το πάζλ αυτής της Ονειρικής ατμόσφαιρας της παράστασης συμπλήρωσαν οι εικόνες που προβλήθηκαν σε προτζέκτορα με τη σκηνοθετική ματιά του ποιητή Θανάση Σάλτα και οι απαγγελίες ποιημάτων του απο την Ιωάννα Μιντιλογλίτη, πριν απο κάθε μουσική σύνθεση.

"Πολύεδρο": Ένα ατμοσφαιρικό μουσικό ταξίδι σε δρόμους του Ονείρου

Πρόκειται για συνθέσεις που ακούστηκαν πρόσφατα στις 34 Χειμερινές Θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο Αγορά στο έργο η ‘’Κυρά της Θάλασσας” του Ερρίκου Ίψεν.. Ερμηνεύτηκαν 17 συνθέσεις του κιθαριστή Γιώργου Παπαδόπουλου απο τα Albums “Ονειρόδρομοι”, “Ανάμεσα στο φώς και στη βροχή”, που κυκλοφορούν απο την Fm Records ”,καθώς και ανέκδοτες συνθέσεις του που θα κυκλοφορήσουν στον δίσκο με τίτλο ‘’Χρώματα.

Έπαιξαν η Κατερίνα Σουρμελή στο φλάουτο , η Γωγώ η Βώσου στο πιάνο, ο Γιώργος Παπαδόπουλος στην κιθάρα και η Ελένη Τσιλίρα στο τραγούδι. Εκτελέσεις υψηλού επιπέδου και δεξιοτεχνίας και από τους 3 συμπολίτες μας, σε ένα απόλυτα ταιριαστό περιβάλλον με ποιότητα στον ήχο καθώς και μια ατμόσφαιρα που έδινε ακόμα περισσότερο χρώμα στην υπέροχη μουσική του συνθέτη. Τη συναυλία προλόγισε η Μουσικοπαιδαγωγός Ιωάννα Μιντιλογλίτη και έκανε τις απαγγελίες των ποιημάτων.

Τα έργα μουσικής δωματίου του Γ. Παπαδόπουλου έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης, στην κατηγορία μουσικής κινηματογράφου΄΄. Οι μελωδίες είναι απαλές και ξεκάθαρες, ώστε να μένουν εύκολα στα αυτιά των ακροατών. Η μουσική του κινείται πάνω σε κλασικές και σύγχρονες φόρμες. Αυτό την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική και διαχρονική. Μουσική καθαρά ατμοσφαιρική, με ακούσματα που ηρεμούν, ξεκουράζουν και σίγουρα ταξιδεύουν! Ταξιδεύουν σε εικόνες, σα να ξεπήδησαν από κάποια κινηματογραφική ταινία.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης