Πολύεδρο: Εκδήλωση παρουσίασης τριών βιβλίων

29/10/2025 | 10:23

Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Πολύεδρο, ο κύκλος εκδηλώσεων “Διάλογοι με την αρχαιότητα” με αφορμή την ομότιτλη εκδοτική σειρά των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Την εκδοτική σειρά, που διευθύνει ο Δημήτρης Κυρτάτας, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και τη φιλοσοφία της, παρουσίασε μαζί με τον Σπύρο Ράγκο, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην εναρκτήρια εκδήλωση την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

Στην τελευταία αυτή εκδήλωση της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου, την συζήτηση συντονίζει ο Σπύρος Ι. Ράγκος. Θα παρουσιαστούν τα τρία τελευταία βιβλία της σειράς: «Ο παράδεισος και η κόλαση στη γη – Προσωπικές εμπειρίες του Βασιλείου Καισαρείας, του Γρηγορίου Νύσσης και του Ιωάννου Κωνσταντινουπόλεως» με ομιλήτρια την Νικολίτσα Γλαράκη, «Πού εχάθηκε ο Σοφός; – Οι «θείοι» άνδρες και η θρησκευτική πολεμική στους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες» με ομιλητή τον Θεόφιλο Κυριακίδη και οι «Οι αρετές της περιαυτολογίας» με ομιλήτρια την Ελεάννα Πομώνη.

Πολύεδρο: Εκδήλωση παρουσίασης τριών βιβλίων
Πολύεδρο: Εκδήλωση παρουσίασης τριών βιβλίων
Πολύεδρο: Εκδήλωση παρουσίασης τριών βιβλίων

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ