Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη σε Αχαΐα & Ηλεία – ΧΑΡΤΗΣ

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι Π.Ε.Αχαΐας και Ηλείας θα βρίσκονται στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλή) και η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην κατηγορία 3 (υψηλή) σε σχέση με τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. 

20220808_hartis_kindynoy_pyrkagias.jpg

Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά..

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr/gr/), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Αχαΐα-Πάτρα: Πλούσιο σε συλλήψεις το αστυνομικό δελτίο της ημέρας

Κ. Καρπέτας: Οδοντωτός και Ελαιώνας χωρίς ουσιαστική παρέμβαση ευθύνης

Η METRO χτίζει το μέλλον με πράσινες πράξεις και μετρήσιμα αποτελέσματα!

Πάτρα: Προφυλακιστέος ο 55χρονος για τον βιασμό της 65χρονης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις 16 Ιουνίου η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

Οικονομία-Πανελλαδικές 2025: Οι απαντήσεις από την “Επιλογή Γνώσης”

Τζάνειο: Έχουν πληγεί πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης μετά τη λάθος μετάγγιση – Θέλω να ζήσει η μητέρα μου, την σακάτεψαν»

Νέα μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ