Politico: ΔΝΤ και ESM σε αγώνα λασπολογίας σε σχέση με την Ελλάδα

03/02/2017 | 06:01

Στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων πιστωτών αναφορικά με το ελληνικό χρέος, αναφέρονται σήμερα βελγικά ΜΜΕ αλλά και εξειδικευμένες σε ευρωπαϊκά θέματα ιστοσελίδες.

Το καθημερινό ενημερωτικό δελτίο του Politico, σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Το ΔΝΤ και ο ESM σε αγώνα λασπολογίας σε σχέση με την Ελλάδα», σχολιάζει ότι η εν λόγω δημόσια αψιμαχία μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας αποδεικνύει ότι δεν ισχύει πάντα το σχετικό δίδαγμα από τους μύθους του Αισώπου ότι επωφελείται ο πιο αδύναμος όταν οι άλλοι τσακώνονται, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία αυξανόμενη πιθανότητα διάλυσης του σχεδίου διάσωσης.

Η εμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ που διέρρευσε στον Τύπο ορίστηκε να συζητηθεί στις 6 Φεβρουαρίου, σημειώνει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι αναμένεται μία έντονη συζήτηση.

Στην απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό δημόσιο χρέος θα παρουσιάσει εκρηκτική άνοδο τις επόμενες δεκαετίες σε περίπτωση που η Ευρώπη δεν προχωρήσει σε μια ουσιαστική ελάφρυνσή του, αναφέρεται τέλος και ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας «De Tijd» υπό τον τίτλο «Το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι το ελληνικό χρέος θα παρουσιάσει εκρηκτική άνοδο».

Στις φλόγες τυλίχθηκε όχημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με μοτό – Άγιο είχε ο οδηγός του δικύκλου

Ολυμπιακός: Χωρίς Κωστούλα και Όρτα στο ντέρμπι «αιωνίων»

Κομνηνός: «Το BCL θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, επιτρέπουμε στις ομάδες να ονειρεύονται»

Με όσους θέλουν και μπορούν

Φάμελλος: “Το καθεστώς Μητσοτάκη πρέπει να φύγει”

Φωτιά σε υπόγειο πολυκατοικίας

Πάτρα: Τον Ιούνιο η δίκη γυναίκας που κατηγορείται για αδίκημα προ 25ετίας!