Πολιορκείται από τον καύσωνα η χώρα με 44άρια – Αύριο η χειρότερη ημέρα για τη Δυτ. Ελλάδα

Υπό «πολιορκία» καύσωνα βρίσκεται ολόκληρη η χώρα και σύμφωνα με τις προβλέψεις οι δύσκολες μέρες της θερμής εισβολής βρίσκονται προ των πυλών.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα θα συνεχιστούν με τη θερμή εισβολή να δίνει θερμοκρασίες 43 και κατά τόπους 44 βαθμούς Κελσίου. Σε ισχύ μάλιστα βρίσκεται και το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ το οποίο επικαιροποιήθηκε χθες Τετάρτη (23.07.2025).

Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και ειδικά τις μεσημεριανές ημέρες όταν ο υδράργυρος θα βρίσκεται στα ύψη να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να επιλέγουν να μένουν σε δροσερά μέρη. Τα βράδια η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη με την θερμοκρασία να μην πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς.

Η αποκλιμάκωση του καύσωνα αναμένεται από την Κυριακή (27.07.2025) όπου σταδιακά θα αρχίσει να πέφτει θερμοκρασία. 

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για ένα ακραία επικίνδυνο 48ωρο με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του «τα δυσκολότερα όμως είναι μπροστά μας μιας και το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο θα μπει η χώρα μας σε ακραίο κίνδυνο τόσο από πλευράς θερμοκρασιών όσο και από πλευράς κινδύνου πυρκαγιάς.

Ακραία θερμική επιβάρυνση

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σχεδόν στο σύνολο της χώρας με τις μέγιστες μέγιστες στους 42-44 βαθμούς τοπικά, ενώ πολύ υψηλή και τοπικά ακραία θα είναι η θερμική επιβάρυνση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 41, τοπικά τους 42 βαθμούς και στα δυτικά τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα τους 41 με 42 και στη Θεσσαλονίκη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 και στα νησιά του Ιονίου και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται πως οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα, περί τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα αστικά κέντρα.

Πάτρα: Άγριο ξύλο στη Ρήγα Φεραίου – Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραμπούκικη επίθεση και προπηλακισμό από αριστεριστές δέχθηκε στην πλατεία Γεωργίου η Χρ. Αλεξοπούλου – Το βίντεο της ντροπής με τις άθλιες ύβρεις

Πάτρα: Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός πολυτελούς ΙΧ – Γιος πολιτευτή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 26χρονη Δήμητρα Λιόπετα – Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει – “Έσβησε” στην αγκαλιά της μάνας της

Πάτρα: Βαρύ πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο – “Έφυγε” ο Δημήτρης Χωρίτος

Πάτρα: Στη φυλακή ο γιος του επιχειρηματία για τα ναρκωτικά

Τροχαίο στην Παραλία Πατρών – ΙΧ “καρφώθηκε” σε φορτηγό, τραυματίστηκε έγκυος (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Νεκρός βρέθηκε 41χρονος – Τι “έδειξε” η έρευνα της Αστυνομίας