Πόλεμος στην Ουκρανία – 35 νεκροί και 134 τραυματίες από τη Ρωσική επίθεση στα σύνορα με την Πολωνία

13/03/2022 | 13:06

Ξημέρωσε η 18η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν περικυκλώσει το Κίεβο και να βομβαρδίζουν μεγάλες πόλεις. Μαίνονται οι μάχες στη Μαριούπολη.  

Η Ουκρανία ήταν έτοιμη να διαπραγματευτεί πριν από δύο και πλέον εβδομάδες, αλλά δεν θα παραδοθεί, ούτε θα δεχθεί κανένα τελεσίγραφο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, προσθέτοντας ότι θα σώζονταν ζωές αμάχων εάν η Ουκρανία είχε μαχητικά αεροσκάφη και περισσότερα επιθετικά αεροσκάφη για να καταστρέψει μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Περίπου 1.300» Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από την αρχή της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, όπως είπε χθες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο. «Έχουμε περίπου 1300 στρατιωτικούς που χάθηκαν», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με αυτόν τον απολογισμό.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη καταμέτρηση που δημοσιεύουν οι ουκρανικές αρχές από την έναρξη της εισβολής. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο ρωσικός στρατός έχει χάσει «περίπου 12.000 άνδρες».

Στις 2 Μαρτίου, ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι είχε χάσει σχεδόν 500 στρατιώτες. Όμως, έκτοτε, δεν έχει δημοσιεύσει νεότερο απολογισμό, την ώρα που οι μάχες μαίνονται σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας. Στις 8 Μαρτίου, έπειτα από δύο εβδομάδες συγκρούσεων, το Πεντάγωγο είχε κάνει λόγο για μια εκτίμηση μεταξύ 2000 και 4000 νεκρών Ρώσων.

Πάτρα: Χειροπέδες σε τέσσερις μετά απο καταδίωξη

Αγοράζει μετοχές στην ομάδα μπάσκετ της Νάπολι ο Σακίλ Ο’ Νιλ

Greek Basketball League: Έμεινε κατηγορία το Μαρούσι, υποβιβάστηκε το Λαύριο

Αχαΐα: Άρπαξαν τσάντα με χιλιάδες ευρώ

Ανδρέας Φίλιας: Στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα με τον Γιώργο Αυτιά

Τελεσίγραφο Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών σε Ρωσία για την εκεχειρία – Αρνητική η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου

Άγριο επεισόδιο στα Άνω Λιόσια: Νεκρός 37χρονος που εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένων υπό την επήρεια ουσιών

Αρης Μουγκοπέτρος: Έχει βάλει στόχο να παίξει ξανά κλαρίνο μέχρι τον Οκτώβριο