Πολ ΜακΚάρτνεϊ & Wings: Το θρυλικό λεωφορείο της πρώτης τους περιοδείας πωλείται σε δημοπρασία

15/10/2023 | 16:29

Το θρυλικό λεωφορείο με το οποίο ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ (Paul McCartney) και το μουσικό συγκρότημα Wings περιόδευσαν στην Ευρώπη τη δεκαετία του ’70 βγαίνει σε πλειστηριασμό από το οίκο δημοπρασιών «Julien’s Auctions» τον επόμενο μήνα με εκτιμώμενη τιμή πώλησης μεταξύ 200 και 300.000 δολαρίων. 

Το διάσημο λεωφορείο γνωστό ως «WNO 481», είναι ένα διώροφο πλήρως ανακατασκευασμένο Bristol KSW του 1953 το οποίο ξεχωρίζει για τα ψυχεδελικά έργα τέχνης δια χειρός Τζεφ Κλέγχορν (Geoffrey Cleghorn) στο εξωτερικό του.    

Είναι εμπνευσμένα από το εξώφυλλο του άλμπουμ «Yellow Submarine» των Beatles και αντικατοπτρίζουν το πολύχρωμο στυλ των χίπις και τη στάση της “ελεύθερης αγάπης” της εποχής. 

Ο συνιδρυτής του οίκου Μάρτιν Νόλαν (Martin Nolan), το περιγράφει ως το «καραβάνι της απόλυτης μαγείας και αγάπης». 

Αγοράστηκε από τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και τη σύζυγό του Λίντα όταν ξεκίνησαν μαζί με τα μέλη του συγκροτήματος Ντένυ Λέην (Denny Laine), Χένρι Μακκάλοου (Henry McCullough) και Ντένι Σάιγουελ (Denny Seiwell) και τις οικογένειές τους, την πρώτη τους περιοδεία το καλοκαίρι του ’72. 

Το λεωφορείο έκανε περισσότερα από 12.000 χιλιόμετρα σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών στην Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία και Ολλανδία.  

Το όχημα εντοπίστηκε πριν από μερικά χρόνια στην Ισπανία και μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κράτησε 16 μήνες η αποκατάστασή του ώσπου παρουσιάστηκε στο NEC Classic Motor Show του Μπέρμιγχαμ το 2022.

 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική