Ποινική δίωξη σε βάρος χρήστη του διαδικτύου για προσβολή της μνήμης των πεσόντων Αξιωματικών

14/02/2016 | 20:21

Aυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία, για προσβολή της μνήμης των Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στηνΚίναρο, σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της διαρκούς δράσης της για τον εντοπισμό παράνομων διαδικτυακών δραστηριοτήτων, 

Ειδικότερα, την Παρασκευή το απόγευμα διαπιστώθηκε η ύπαρξη προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχε αναρτηθεί δημοσίευση με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, για τη μνήμη των Αξιωματικών.

Παράλληλα, καταγράφηκε μεγάλος αριθμός καταγγελιών πολιτών στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT, σχετικά με την ύπαρξη της επίμαχης ανάρτησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθη κε άμεσα, καθότι οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις υποκινούσαν δημόσια, μέσω του διαδικτύου, τη βία και το μίσος.

Πιο αναλυτικά, εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημου αιτήματος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την διαγραφή των κακόβουλων αναρτήσεων και διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών του χρήστη που πραγματοποίησε την ανάρτηση.

Ο επίμαχος λογαριασμός απενεργοποιήθηκε προχθές (12-02-2016) το απόγευμα, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις παρόμοιων αναρτήσεων.

Η ποινική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία. 

Πάτρα: Φωτιστικό έπεσε μπροστά από το γήπεδο του Απόλλωνα – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός ΦΩΤΟ

Ιστορικές ρίζες σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν

Ακραία φαινόμενα από την καταιγίδα εξπρές – Ποιες περιοχές πλήγησαν

Το ιδιαίτερο nail trend που ξεχωρίζει αυτό το καλοκαίρι

Μακαρονάδα με μύδια, λευκό κρασί και σκόρδο

Ληστεία: Άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι και τραυμάτισαν 72χρονο – Τον εντόπισε αναίσθητο η σύζυγός του

Το ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο – Ώρες αγωνίας για τους 6 τουρίστες

Μίλτος Τεντόγλου: Πρωτιά με άλμα στα 8.23μ στο μίτινγκ του Ντεσάου