Πλεύρης από Λέσβο: Δεν υπάρχει περίπτωση τα νησιά μας να δεχθούν επιβάρυνση από άλλο σημείο της χώρας

25/08/2025 | 11:34

Μετά τη Σάμο, στη Λέσβο βρίσκεται σήμερα Δευτέρα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, συνεχίζοντας την περιοδεία του στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Αμέσως μετά την άφιξή του επισκέφθηκε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση τα νησιά μας να δεχθούν επιβάρυνση από κανένα άλλο σημείο της Ελλάδας» και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία μεταφορά είτε από άλλα νησιά είτε από την ενδοχώρα. Ό,τι είναι να γίνει με το κανάλι της Κρήτης θα λυθεί στο επίπεδο της Κρήτης και της ενδοχώρας».

Επίσης τόνισε ότι ο σεβασμός θα ναι και έμπρακτος και δεν πρόκειται να γίνει οτιδήποτε ερήμην των τοπικών κοινωνιών και πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε τη συναντίληψη ώστε πραγματικά από δω και πέρα να μιλάμε για ανακούφιση των νησιών που σήκωσαν μεγάλο μεταναστευτικό βάρος.

Στη συνέχεια ο υπουργός θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων στο Παλαιό Δημαρχείο, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στη δομή του Καρά Τεπέ, όπου θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη Βάστρια.

Αργότερα θα μεταβεί στον Μανταμάδο, όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Το απόγευμα αναμένεται να επισκεφθεί την Αγιάσο, όπου θα έχει συνεργασία με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγνωστηρίου και θα ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου, έργο που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο.

Η επίσκεψη του κ. Πλεύρη στο νησί ολοκληρώνεται με συνάντηση με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο.

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στη Διεύθυνση Μεταφορών ΦΩΤΟ

Κώστας Σβόλης: Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για το Πατρινό Καρναβάλι